Apteekkari
keskiviikko 24.04.2024

Yksi voi pilata muiden maineen

27.08.2010 09:25

Ilkka Oksala tarkastelee blogissaan apteekkitoimintaa vähemmän perinteisestä näkökulmasta.

IKÄVÄ KYLLÄ, huono kello kuuluu hyvin. Vain yksi törttöilijä riittää pilaamaan muiden maineen. Yleensä tällainen törttöilijä ei juuri muista välitä. Oma etu kun on törttöilijällä mielessä ensisijaisesti.

Kuluneena kesänä tuli perheen kanssa matkailtua paljon kotimaassa. Valoa ja lämpöä riitti, ja Suomihan on kaunis maa, jota kelpaa katsoa.

Maanteillä ajellessani havaitsin, että suomalaisetkin ovat omaksuneet italialaisen tavan olla käyttämättä vilkkua kaistaa vaihtaessaan. Tämä on erittäin ärsyttävä ja vaarallinen tapa. Voisin hyvin ajatella, että suomalaiset eivät enää osaa ajaa, vaikka suuri enemmistö osaa vielä vilkkua käyttääkin.

Törttöileviin venäläiskuskeihin törmäsin Itä-Suomessa. Vaikka enemmistö venäläiskuskeista ajaa Suomessa ihan asiallisesti, huomasin ajattelevani muutaman törttöilijän havaittuani, että Venäjällä myönnetyn ajokortin ei pitäisi olla voimassa Suomessa.

Myös polkupyöräilijät ovat tänä kesänä menettäneet luottamukseni. Heillehän rakennetaan jatkuvasti omia teitä. Onko siinä kuitenkaan mitään mieltä, kun useat polkupyöräilijät mieluummin ajavat jalkakäytävällä rehellisten kävelijöiden ja lastenvaunun työntäjien hengen ja terveyden vaarantaen?

En voi mitenkään ymmärtää, miksi osa pyöräilijöistä Helsingin Urheilukadulla jatkuvasti ajaa jalkakäytävällä, vaikka ko. kadulla on pyöräilijöille oma kaistansa. Olen tuominnut mielessäni kaikki pyöräilijät.

Kesällä julkistettiin Valittujen Palojen tutkimus, jonka mukaan suomalaisten luottamus apteekkareihin on erinomaisella tasolla. Tämän luottamuksen voi kuitenkin yksikin henkilö vaarantaa omilla toimillaan.

Jos yksi tekee virheitä, joutuvat siitä kaikki muutkin kärsimään. Ihmisten mielissä yhden apteekkialalla toimivan käyttäytyminen edustaa koko alaa. Siksi jokainen meistä on omissa toimissaan vastuullinen itsemme lisäksi myös muille.

Ilkka Oksala

Kirjoittaja on Apteekkariliiton toimitusjohtaja.

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.