Apteekkari
lauantai 18.05.2024

Vihreän ristin apteekki

21.03.2014 10:06

 

Apteekkini remontoitiin tammikuussa uutta APTEEKKI-konseptia hyödyntäen. Reilun viikon aikana koko itsehoito-osasto ja kaikki reseptien suoratoimituspisteet uusittiin.

Myös takatiloja muutettiin: laboratoriosta tehtiin annosjakelutila, jota voidaan myöhemmin käyttää mahdollisesti myös terveyspisteenä, ja tavaran vastaanottotila muutettiin ergonomisemmaksi. Samoin uudistettiin konttoritilat. Muutoksissa kiinnitimme mahdollisimman paljon huomiota työergonomiaan, hankimme muun muassa sähköisesti säädettävän purkupöydän.

Suurin muutos oli kassan siirtäminen pois ovensuusta. Uusi kassa sijaitsee apteekin sivuseinällä reseptipisteiden vieressä. Kassalla palveleva voi nyt helposti tervehtiä saapuvia asiakkaita, aikaisemmin kassalta pystyi näkemään vain asiakkaiden selät. Iso vihreä risti kassan takana on myös uusi merkittävä elementti sisustuksessa.

REMONTOIMINEN rutiinityön lomassa oli haasteellista. Projektin toteuttaminen vaati saumatonta yhteistyötä remonttiporukan ja apteekin väen välillä. Tavaroita siirreltiin pois remontin edestä ja laitettiin uusiin paikkoihin. Samalla tuli hoidettua suursiivous, nurkkiin kun oli kertynyt paljon tarpeetonta tavaraa vuosien varrella.

Remonttiammattilaisten yhteistyötä oli ilo seurata. Sähkömiehet ja puusepät saivat ajoitettua työnsä niin, ettei meidän koskaan täytynyt odotella seuraavan työvaiheen toteuttamista. Apteekin aukiolo koko remontin ajan aiheutti tietysti omat vaatimuksensa remonttimiehille -  suuri osa töistä jouduttiinkin tekemään ilta-aikaan ja viikonloppuisin.

LOPPUTULOKSENA on selkeä ja avara apteekki, näin ovat useimmat asiakkaamme todenneet. Olemme saaneet tyytyväistä palautetta myös kotisivujemme kautta. Emmekä syyttä - APTEEKKI-tilakonsepti palkittiin tällä viikolla Vuoden Myymälänä 2014. Tuomaristo kiitteli konseptia aivan samoista asioista kuin asiakkaammekin; avaruudesta ja selkeydestä.

Tällä hetkellä uusia ”vihreän ristin” mukaisia apteekkeja on ainakin Oulussa, Pietarsaaressa ja meillä Turengissa. Tervetuloa tutustumaan!

Riitta Andersin
Kirjoittaja on Suomen Apteekkariliiton puheenjohtaja ja Turengin apteekin apteekkari.

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.