Apteekkari
sunnuntai 23.06.2024

Vihdoinkin lunta

29.11.2012 11:36TÄNÄÄN LUVATTU lumi tuli vihdoin Helsinkiin. Lokakuun vesisateiden ja marraskuun pimeyden jälkeen valo on taas palannut ja tunnelmallinen joulunodotus voi alkaa. Parasta on se, että lunta tulee oikein kunnolla, ettei se heti lähde pois, vaikka lämpötila vähän nousisi.

Jotenkin tuntuu, että myös työasiat ovat paremmalla mallilla. Alkusyksyn jokavuotinen ”miekkailu” Kilpailuviraston kanssa on takana. He kun niin kovasti haluavat Suomeen Ruotsin ja Norjan kaltaiset veroparatiiseista omistetut apteekkiketjut. Myös epäselvyys siitä uudistetaanko lääketaksaa tälläkään vaalikaudella näyttää poistuneen. Vaikuttaa siltä, että asia etenee hyvää vauhtia.

Apteekkariliiton syyskokouskin kirkasti mieltäni. Brändihanke ja muut liiton uudet toiminnot saivat hyvän vastaanoton. Pääministerikin osallistui tilaisuuteemme. Muutoinkin syyskokous sujui hyvissä merkeissä.

Syksyn harmauteen on valoa tuonut myös tytäryhtiöidemme toiminta. Erityisellä ilolla olen seurannut Medifonin toimintaa. Yhtiö on jatkuvasti saanut uusia päämiehiä ja vihreän ristin brändituotteet – Apteekin-tuotesarja – kasvaa ja on saanut hyvän vastaanoton.

D-vitamiinikohu oli haaste apteekkien kannalta. Selvisimme siitä erinomaisesti. Apteekit toimivat vastuullisesti, kun tuotteiden laatu asetettiin kyseenalaiseksi. Nyt kyseenalaiseksi on osoittautunut Itä-Suomen yliopiston tekemien tutkimusten laatu. Itä-Suomen yliopiston osalta asia on vielä loppuunkäsittelemättä.

Myös yksityiselämässäni on valoa pitkän kaamoksen jälkeen. Lähes puoli vuotta kestänyt uuden kotimme remontointi on vihdoinkin päättymässä. Pari viikkoa sitten muutimme uuteen kotiimme. Remontointi muuttui painajaiseksi, joka ei näyttänyt loppuvan ollenkaan. En koskaan enää remontoi mitään.

Lumen myötä myös maisemat uudesta kodistamme näyttävät aivan toisenlaisilta kuin vielä pari päivää sitten. Vein tänään kolmivuotiaan esikoisemme päiväkotiin ja hänen piti kaatua uuteen lumeen vähintään viiden metrin välein. Eino kiljui innostuksesta, ”vihdoinkin lunta!”

Ilkka Oksala

Kirjoittaja on Suomen Apteekkariliiton toimitusjohtaja.

Takaisin

Kommentit (2)

Hsss

Niinpä, Einon ilot me aikuiset olemme unohtaneet. Ehkäpä aikuistenkin pitäisi pyörähdellä lumessa ja unohtaa samalla maailman murheet. Minä lastenlasten kanssa kuitenkin tähän leikkiin lähden ja iloni on suunnaton. Kokeile. Se kannattaa.

Miolli

Never say never! Nimierkki asuu 13 kodissaan. Aina jotakin remppaa jos ei kotona, niin apteekeissa sitten. Lumi on iloinen asia. Entäpä joulun odotus, mikä on ikuinen ilahdus.

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.