Apteekkari
lauantai 18.05.2024

Vapaamatkustajat

17.06.2011 12:00

MILJARDIEN KAATAMISESTA Kreikan ja Portugalin talouksien tukemiselle ei näytä tulevan loppua. Mikään ei tunnu riittävän.

Muut eurooppalaiset saavat maksaa kreikkalaisten ja portugalilaisten löperön taloudenpidon seuraukset. Mitään kiitollisuutta emme tietenkään saa osaksemme, päinvastoin. Kreikkalaiset kokevat, että heillä on oikeus olla vihaisia meille muille, jotka edellytämme, että he myös itse tekisivät jotakin saamiensa kymmenien miljardien eteen.

Me, jotka maksamme veromme ja emme väärennä taloustilastojamme saamme rahoittaa heidän elämänsä, jotka kiertävät veronsa ja väärentävät taloustilastonsa. Kreikkalaisten on  turha syyttää päättäjiään. Kyllä kreikkalaiset ovat itse syyllisiä veronkiertoon.

Olikohan Kreikalla ja kumppaneilla koskaan oikeastaan aikomus suoriutua lainoistaan, vai laskivatko sen varaan, että kyllä muut euromaat heidät pelastavat.

Tälläisiä vapaamatkustajia löytyy kyllä ihan kaikkialta ja kaikilta elämänaloilta. Yleensä mittaluokka on onneksi vähän pienempi kuin Kreikan ja kumppaneiden tapauksessa.

Jo kouluvuosilta muistan ne luokkakaverit, jotka eivät koskaan osallistuneet luokkaretkien rahoittamiseksi järjestettävien tilaisuuksien tai itse luokkaretkien järjestämiseen. Luokkaretkille nämä vapaamatkustajat kyllä osallistuivat.

Olen elämäni aikana toiminut useissa eri järjestöissä. Kaikissa niissä enemmistö kantaa erittäin hyvin vastuunsa. Näinhän suomalaiset ovat tottuneet tekemään. Sitten on näitä vapaamatkustajia, jotka ottavat yhteisten saavutusten hyödyn, mutta eivät itse ole valmiita vastuulliseen toimintaan. Vapaamatkustajia löytyy Suomestakin.

Ilkka Oksala

Kirjoittaja on Suomen Apteekkariliiton toimitusjohtaja.

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.