Apteekkari
keskiviikko 24.04.2024

Vaikuttavaa asiaa

24.03.2011 09:12

EDUSKUNTAVAALEIHIN on enää reilut kolme viikkoa aikaa. Se näkyy hyvin sanomalehtien ja ilmaisjakelulehtien mainostilassa: kutsuja erilaisiin keskusteltutilaisuuksiin ja napakoita vaalilauseita hyvinvoinnin, ikäihmisten, yrittäjien ja perheiden puolesta vilisee kymmenittäin.

Tulevat vaalit näkyvät myös 1.4. ilmestyvässä Apteekkarilehdessä. Annamme tilaa alan ehdokkaille, mutta päähuomion kiinnitämme siihen, mitä tällä vaalikaudella vallankahvassa olleet ovatkaan tehneet. Toimittaja Virpi Ekholmin juttu kysyy osuvasti, mitä muistat kuluneelta vaalikaudelta: Ex-pääministerin naishuolet? Jatkuvan vaalirahasotkun? Vai sittenkin päätökset, joiden seurauksena apteekkien liikevaihdosta hävisi 140 miljoonaa euroa vuodessa? Jutun luettuasi tiedät, miten kansanedustajat apteekkiasioita ovat neljän vuoden aikana käsitelleet. Kenelle apteekkiasiat ovat olleet oikeasti tärkeitä, vaalipuheiden jälkeenkin? Varoituksen sana lienee paikallaan: juttu saattaa vaikuttaa äänestyspäätökseesi.

Apteekkarilehti nostaa esiin myös seuraavan vaalikauden isoja teemoja. Apteekkien kannalta niistä tärkein on apteekkien talouden korjaaminen lääketaksaa uudistamalla. Yllättäviä sivuvaikutuksia apteekkitoimintaan voi olla myös sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitus- ja järjestämisvastuun uudistamisella. Ainakin Kelan rooli voi muuttua ratkaisevastikin, riippuen täysin siitä, miten uudistus toteutetaan. Jutun luettuasi toivomme, että tiedät, mitä ovat Altera ja Katira, miten Kelan ja THL:n malli eroavat toisistaan ja millaista mallia eri puolueet Suomen terveydenhuollon rahoitukseen kaavailevat. Varoitus: tämäkin juttu saattaa vaikuttaa äänestyspäätökseesi.

Lukuiloa, äänestysintoa!

Inkeri Koskela

Kirjoittaja on Apteekkarilehden toimituspäällikkö.

 

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.