Apteekkari
sunnuntai 23.06.2024

Tuumaustauon paikka

22.01.2009 12:46

Lääkelaitoksen henkilöstön kapina alueellistamista vastaan jatkuu, vaikka ministeri on päätöksensä tehnyt. Lääkealan keskus tulee Kuopioon ja pulinat pois. Henkilökunta on tehnyt kaikkensa, ettei alueellistaminen toteutuisi. Se on ymmärrettävää. Mieltä on osoitettu Narinkkatorilla, eduskunnan rappusilla ja viimeksi tiistaina ulosmarssilla. Aiemmat tempaukset ovat saaneet paljon sympatiaa myös tavalliselta kansalta, mutta viime viikkojen päivittäisten lomautus- ja irtisanomisuutisten jälkeen kansa ei ehkä enää jaksakaan sympatiseerata laitoksen väkeä. Toisin kuin viime viikkojen irtisanotuille, heille taataan työpaikka jatkossakin ja viiden vuoden siirtymäaika antaa mahdollisuuden hankkiutua muihin hommiin, jos muutto Kuopioon ei kiinnosta.

STT:n tiistain ulosmarssista tekemässä haastattelussa laitoksen nykyinen apteekkitarkastaja päivitteli, ettei hän edes tiedä, onko hänen tehtäviään enää Kuopiossa. No, jos niitä ei ole Kuopiossa, ne ovat Valvirassa, jonne ministeri niitä kaavaili jo viime elokuussa. Eivät ne tehtävät mihinkään häviä. Nyt Lääkelaitoksen väen kannattaisi vetää vähän henkeä ja katsoa tulevaisuutta uusin silmin. Kapinointi tuskin kannattaa.

Erkki Kostiainen

Kirjoittaja on Apteekkarilehden päätoimittaja.

Takaisin

Kommentit (5)

Tyhmyydestä maksaa koko kansa

Käsiä ei kannata nostaa pystyyn vastuuttomien aluellistamistoimien uhan alla. Nyt jos koskaan pitää kärsivällisesti tuoda faktoja pöytään ja kysyä oikeita kysymyksiä päättäjiltä. Yle:n alueuutisten artikkelissa Pohois-Savosta kerrottiin, että tiloja Lääkealan keskukselle ollaan suunnittelemassa Savilahden alueelle. Ne valmistunevat vuonna 2014 ja keskus tarvitsee n 10 000 neliötä tilaa. Uutisesta voidaan päätellä, että muuttoja on tiedossa useampikin, ensin väliaikaisiin tiloihin ja sitten lopullisempiin. Kalliiksi tulee ja toiminta takkuaa. Kuopiossa toimitilojen vuokrataso on 10 € molemmin puolin, joten vuosivuokra on jossain 1,2 miljoonan paikkeilla. Vuokrasäästöjä ei siis ole lainkaan näköpiirissä. Muuton siunaavat viime kädessä kansanedustajat, kun lyövät lukkon lain Lääkealan keskuksesta. Kansanedustajien on hyvä tietää mistä äänestävät. Siksi asiapohjainen aktiivisuus on pidettävä voimissaan. Ei "kapinoinnista" haittaakaan ole. Tietää ainakin toimineenssa oikein loppuun asti.

no_title

JK

Ohjelman juontaja tokaisi Lääkelaitoksen ylilääkäri Kari Raaskalle, että pitäisikö ihmisten nyt sitten alkaa hamstrata lääkkeitä. Tähän Raaska vastasi, ettei missään tapauksessa, ei ollenkaan. Tämä oli muistaakseni ainoa viittaus asiaan. Valitettavasti tällaisenhan suuri yleisö ymmärtää nimenomaan päinvastoin. Tiedotus on vaikea laji :-)

Bengt Mattia, Helsingin Joutsen apteekki

Tätäkin asiaa hieman sivuavana - voisiko joku kommentoida eilistä (torstaista) Akuutti-ohjelmaa missä kuulemma varoteltiin että lääkkeet saattavat apteekeista loppua lääkelaitoksen siirtohankkeen takia. Meillä ainakin pari asiakasta ollut hamstraamassa lääkkeitä tämän takia ennakkoon. Itse en ollut tilaisuudessa nähdä ohjelmaa.

kalakukko tai sitten ei

Haastateltu "apteekkitarkastaja" osui asian ytimeen.
Varmaan tässäkin tilanteessa kaikken pahin ongelma
on se, että ei ole tietoa tulevaisuudesta.
Ihminen osaa tehdä suunnitelmia saatavilla olevan tiedon
perusteella. Tuleviin hankaluuksiin voi varautua jos niistä
tiedetään etukäteen.

Kuopioon muutto on posiviivinen asia,
viiden vuoden siirtymäaika toimii,
nyt vain pitää saada asiat rullaamaan.

Mistään tuutista ei ole kerrotu mihin osoitteeseen
uusi lääkealan keskus tulee. Kallaveden ranta olisi hyvä paikka
järvinäköala rauhoittaa.

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.