Apteekkari
lauantai 18.05.2024

Terveisiä Neuvostoliitosta

31.08.2011 18:53

VIELÄKÖ MUISTATTE millaista ostaminen oli entisessä Neuvostoliitossa?
Jos ette, niin poiketkaapa pääkaupunkiseudulla käydessänne Vantaan Tammiston Gigantissa.

Ulkoisesti uudistunut myymälä on kopioinut toimintamallinsa suoraan parinkymmenen vuoden takaisesta itänaapuristamme.

Tuotteen valittuasi menet lapun kanssa maksamaan sen kassalle, jolta saadulla kuitilla pääset jonottamaan ostostasi viereisen varaston noutopisteestä. Tähän menee helposti tuplasti enemmän aikaa kuin tuotteen ostamiseen.

Kesälomalla luin muistaakseni jostain aviisista, että kodinkonekaupassa eletään kovassa kilpailutilanteessa. Sitä on vaikea uskoa, kun tällaiseen asiakkaiden jonotuttamiseen on varaa jopa alan markkinajohtajalla. Tai sitten muistan väärin.

Erkki Kostiainen

Kirjoittaja on Apteekkarilehden päätoimittaja.

Takaisin

Kommentit (5)

Keijo

Näin, taisi osua ja upota tuo kirjoitus omaan nilkkaan.

Burana-74

Tänään juuri jonotin ensin lääkärin vastaanottopisteessä, sitten itse lääkärille. Sen jälkeen kävelin apteekkiin ja jonotin reseptilääkettä ja sen jälkeen jonotin vielä kassalla. Olisin siis apteekkariväkenä ihan hiljaa :)

Burana

Hyvä Pera, juurikin noin...

pera

Eikös sama menetelmä ole käytössä apteekissa reseptilääkkeiden osalta? Tai oikeastaan vielä vaikeampaa se on lääkkeiden maailmassa...Ensin menet lääkäriin, saat reseptin, menet apteekkiin, otat vuoronumeron ja jonotat palvelupisteelle, saat lääkkeet ja lapun mukaasi, jonotat sen jälkeen kassalle, jonne saat vihdoin maksettua. Pistää miettimään onko Gigantin menetelmä sittenkin kopioitu apteekista?

Maarit

Edelläoleva tuli mieleeni, kun eilen kävin Kesälahden Monimestassa ostamassa uuden telkkarin vanhan kärähtäneen tilalle. Kaupassa oli muutamia kelvollisia digitelkkareita. Valitsin TV:n ja maksoin sen. Kun kysyin koskahan ja miten tällaisen saisi kotiin, niin kauppias nappasi telkkarin hyllystä ja sanoi, että hyppää kyytiin. Hän toi TV:n kotiin, yhdisteli kaikki piuhat ja antennit, antoi käyttöopastuksen ja otti kärähtäneen telkkarin mukaansa. Hyppäsin takaisin autoon ja sain vielä kyydin apteekin ovelle. Koko operaatio kesti noin vartin. Samalla tavoin tuli aikaisemmin astiapesukone kotiin ym. Näin ihanan vanhanaikaisesti täällä maalla, toimitaan. Voi olla, että telkkari olisi ehkä maksanut vähemmän Gigantissa, mutta ...

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.