Apteekkari
sunnuntai 23.06.2024

Tekevälle sattuu

16.11.2012 09:03

SEN ENEMPÄÄ pääkaupunkiseudun jääkiekkoherruustaisteluun sekaantumatta kerron seuraavassa, mistä sain parhaat naurut pitkään aikaan.

Helsingin IFK julkisti tiistaina suunnitelmansa rakentaa Helsingin Töölönlahdelle uuden kotiareenan, Helsinki Gardenin. Satojen miljoonien hankkeessa tehtiin muutaman euron munaus.

Kukaan ei muistanut varata 12 euron hintaista verkkotunnusta www.helsinkigarden.fi.

Pian HIFK:n tiedostustilaisuuden jälkeen varauksen teki JAJAdesign-niminen yritys, joka pikaisesti pystytti sivut, joilla nyt komeilee punaiselle taustalla HIFK:n katumainoksissa käyttämä ”Härifrån tvättas”, ja perässä ”vai unohtuiko jotain?”

Ilta-Sanomien mukaan firma ei ole aikeissa rahastaa verkkotunnuksella, vaan aikoo luovuttaa sen veloituksetta, jos sitä joku pyytää. Tarkoituksena oli vain lisätä tietoisuutta siitä, että tällaisiinkin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Oli taustalla sitten jääkiekkoon liittyvä hegemoniataistelu tai oikeasti vain tietoisuuden lisääminen, en voinut olla nauramatta ääneen, kun asiasta luin.

Osaltaan kyse oli varmaan pienestä vahingonilosta. Ehkä enemmän hilpeätä hyvän olon tunnetta toi kuitenkin se oivallus, että mokia sattuu muillekin. Ja usein kyse ei ole hetkellistä kasvojen menetystä kummemmasta.

Jotta kirjoitus ei menisi ihan toisen kustannuksella nauramiseksi, voi tästä tarinasta kaivaa esiin myös pienen projektiteknisen opetuksen. Sen varmaan osaa jokainen päätellä itse ja laittaa korvan taakse.

Tiina Kuosa

Kirjoittaja on Apteekkarilehden toimituspäällikkö.

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.