Apteekkari
keskiviikko 24.04.2024

Syyskokous lähestyy

29.10.2010 09:03

APTEEKKARILIITON syyskokous lähestyy. Se järjestetään perjantaina 26.11. entisessä hotelli Hesperiassa. Hotellilla on kyllä joku uusi nimikin, jota en ole vielä vaivautunut opettelemaan.

Syyskokous tulee olemaan poikkeuksellisen mielenkiintoinen. Onhan liittomme nykyinen puheenjohtaja ilmoittanut, että ei ole enää käytettävissä sääntöjen mahdollistamalle kolmannelle kaudelle. Uusia puheenjohtajakandidaatteja on jo ilmaantunut useita. Hyvä niin.  Saamme varmasti mielenkiintoisen puheenjohtajakamppailun.

Liiton toimitusjohtajalla tai liiton toimistolla ei luonnollisestikaan ole mitään roolia puheenjohtajavalinnassa. Jäsenet valitsevat puheenjohtajan keskuudestaan. Olemme halunneet tarjota jäsenille väylän osallistua ja seurata puheenjohtajakamppailua. Apteekkariliiton ja sen jäsenapteekkien tietopalvelun apteekkariosiossa, eli ProSalkussa, on tätä varten avattu oma keskusteluosionsa.

Henkilövalintojen ja muiden sääntömääräisten asioiden lisäksi syyskokouksessa käsitellään liiton hallituksen esitys uusiksi säännöiksi. Tarkoitus ei ole sääntöjä uudistamalla tehdä vallankumousta, mutta tarkoitus kyllä on konkreettisilla muutoksilla tehostaa toimintoja.

Apteekkariliiton vahvuus perustuu liiton jäsenten – suomalaisten apteekkareiden – hyvään keskinäiseen yhteistoimintaan. Vain yhtenäisinä ovat apteekkarit voineet torjua suomalaiseen apteekkijärjestelmään kohdanneet uhat. 1960- ja 1970-luvuilla järjestelmää uhkasi Ruotsin mallin mukainen sosialisointi. 2000-luvulla apteekkijärjestelmää uhkaa pääomasijoittajien halu perustaa tänne apteekkiketjuja.

Ilman 113-vuotiasta Suomen Apteekkariliittoa olisi meillä jo ajat sitten järjestelmä murtunut. Tässä liitossa kannattaa vaikuttaa. Tämän liiton syyskokoukseen kannattaa tulla.

Ilkka Oksala

Kirjoittaja on Suomen Apteekkariliiton toimitusjohtaja.

PS.  Kannattaa myös osallistua syyskokouksen jälkeisille illallisille. Perinteisen ja juhlallisen ohjelman joukkoon on lisätty arvokasta ja isänmaallista yllätysohjelmaa.

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.