Apteekkari
lauantai 18.05.2024

Suomi valmiiksi joulukuussa


15.12.2011 13:17

TAAS KERRAN yritetään saada maailma valmiiksi jouluun mennessä. Kaikkien töiden ja työryhmien määräajat päättyvät vuoden vaihteessa, mikä tosiasiassa tarkoittaa, että valmista pitäisi olla ennen joulua.

Olen ollut valmistumiseni jälkeen työelämässä 22 vuotta. En ole nähtävästi vieläkään oppinut mitään töiden aikatauluttamisesta. Osa aikatauluista on tietenkin muiden asettamia, kuten esimerkiksi Lääkekorvaustyöryhmän toimeksianto, jonka mukaan esitys113 miljoonan euron leikkauksesta pitää saada valmiiksi tämän vuoden loppuun mennessä. Suurin osa joulukuun kiireestäni on kuitenkin aivan itse aiheutettua.

Ikään kuin tässä ei olisi riittävästi, niin joka vuosi joulukuussa on kaikkien sidosryhmien ihan välttämättä illallistettava toistensa kanssa. Vaikka suurimman osan kutsuista olen viime vuosina oppinut jättämään väliin, ei tämä ole mitään auttanut, koska kutsujen määrä on lisääntynyt. Yleisistä cocktailkutsuista on helppo kieltäytyä. 2000-luvulla ei niissä ole mitään järkeä käydä. Sen sijaan hyvin räätälöidyistä kohdennetuista kutsuista on hyvin vaikeaa kieltäytyä.

Kaiken tämän seurauksena en ole juuri häirinnyt kotona läsnäolollani.

Onneksi joulu on jo ensi viikolla. Perhejoulun viettäminen, nyt ensimmäistä kertaa kahden lapsen isänä, on asia, jota innolla odotan. Odotan myös mahdollisuutta parantaa jo kolme viikkoa jatkuneen flunssani sekä kroonisen univelkani.

Ilkka Oksala

Kirjoittaja on Suomen Apteekkariliiton toimitusjohtaja.

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.