Apteekkari
lauantai 18.05.2024

Strategiaa ja vaippoja

01.09.2011 11:31

VUOSI ON KULUNUT siitä, kun Apteekkariliiton strategia uudistettiin. Tuolloin tehtiin perusteellinen toimintaympäristön analyysi, jonka perusteella asetettiin kymmenen strategista tavoitetta.

Viime vuonna apunamme oli Talent Partnerisilta Seppo Määttä, joka erinomaisesti johdatteli meidät pohtimaan liiton toiminnan tarkoitusta ja sitä, miten parhaiten voimme toimia jäsenkuntamme – suomalaisten apteekkareiden – hyväksi.

Sepon poika sai muuten kuluneena kesänä suuren hauen Apteekkari 2011 – uistimella. Tästä kalasta ja sen onnellisesta pyytäjästä on kuvakin uuden Apteekkari-lehden sivulla 49.

Tänä vuonna meillä on tarkoitus päivittää viime vuoden lokakuussa hyväksymämme Apteekkariliiton strategia. Päivitystyö alkoi jo kesäkuussa ja nyt se etenee liiton hallituksen johdolla.

Vuodessa tilanne ei ole ratkaisevasti muuttunut siitä, minkälaiseksi sen vuosi sitten arvioimme. Esimerkiksi lääkkeiden hintakehitys on ollut kannaltamme huono, mutta näin vuosi sitten arvioimme asian olevan jatkossakin. Asioiden korjaamiseen vaativien toimien toteuttaminen on viivästynyt. Edellinen maan hallitus keskittyi alkuvuoden vain tuleviin eduskuntavaaleihin ja uuden hallituksen muodostaminen oli – vaalituloksesta johtuen – ennennäkemättömän vaikeaa.
Nämä vaikeudet näkyvät valitettavasti vieläkin.

Liiton voimassa oleva strategia on näkynyt toiminnassamme muun muassa siinä, että yksityisten apteekkien brändin vahvistaminen on aloitettu. Tänä syksynä tässä alkaa tapahtua. Myös liiton ja sen tytäryhtiöiden toimintaa tehokkaan konsernin tavoin on oleellisesti tehostettu. Muutokset pannaan täytäntöön juuri nyt.

Edunvalvonnan osalta tulokset mitataan nyt, kun maassa on vihdoin uusi hallitus.

Sen sijaan Apteekkariliiton kykyyn välittömästi luoda uusia toimintoja, jotka tukisivat yksittäisten jäseniensä yritystoimintaa, olen pettynyt. Tässä ei auta kun katsoa peiliin ja ryhtyä toimiin.

Nykyisen strategian toimeenpanon ja uuden päivittämisen ohella päivät täyttyvät vaipoista. Kahden vaippaikäisen hoitaminen on kyllä urakka kahdelle käytännön asioissa niin ”lahjakkaalle” henkilölle kuin vaimoni ja minä. Toinen meistä osaa avata Minigrip-pussin ja toinen meistä osaa sen sulkea. Välillä emme tosin muista kumpi meistä osaakaan sulkea ja kumpi avata. Mitään muuta emme kyllä osaa.

Ilkka Oksala

Kirjoittaja on Suomen Apteekkariliiton toimitusjohtaja.

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.