Apteekkari
lauantai 18.05.2024

Sorry Jari


13.01.2012 12:08

”JOS OLET PAKSU, väsynyt ja peloissasi, tämä kevät voi muuttaa kaiken. Laardisäkki ahterisi paikalla korvautuu pakaroilla. Et vikise enää kevyempää taakkaa, vaan kiität vahvemmasta selästä. Napa tekee comebackin jälleen kohti selkärankaa, kuin komeetta konsanaan. Mielesi sietää v*******a ilman ylimääräisiä kiukku- ja itkukohtauksia. Yhteisten onnistumisten organisointi alkaa taas sujua.”

Näin verevin taisteluterveisin Jari Sarasvuo mainostaa ”arkitaistelijoiden kasvatuslaitostaan” toissapäiväisessä sähköpostissaan. Tarjolla olisi aamutreenejä arkisin kello 6:45-7:30, testauksia ja siinä sivussa johtajuusvalmennusta ja vertaistukea. Viiden kuukauden mittaisella paketilla on hintaa reilut 1 300 euroa. Tähän kasvatuslaitokseenhan pitää tutustua!

Fight Club on kokonaisvaltaiseen voimistumiseen johtava ohjelma, joka yhdistää fyysistä, henkistä ja sosiaalista harjoittelua hyvässä porukassa. Fight Clubissa tavoitteena on elää nykyistä ratkaisevasti palkitsevampaa ja iloisempaa elämää. Haluamme, että elämää määrittelee ansaittu ilo, eikä halpa, hetkellinen ja petollinen nautinto. Elämäsi kevät alkakoon”, Jari kehuu kasvatuslaitostaan.

Petollisuudesta ja helppoheikeistä varoitteli Apteekkarilehtikin ensimmäisessä numerossaan: ”Sairastava yleisö hakee vaivoihinsa apua sieltä, mistä se kulloinkin luulee sen parhaiten löytävänsä. Mutta herkkäuskoisuudessaan se usein joutuu harhateille. Kuta heikompi arvostelukyky on, sitä helpommin sairas tarttuu niihin syötteihin, joita ”kaikkia tauteja” parantavien lääkkeiden valmistajat kehuskelevien ilmoitusten kautta tyrkyttävät parannusta hakevalle yleisölle. Meidänkin maamme on viime vuosina yhä enemmän tullut tällaisten ihmelääkkeiden kiitolliseksi kaatopaikaksi riistäen varsinkin vähävaraisilta suuria summia, ilman että heillä uhrauksistaan on ollut minkäänlaista hyötyä”.

Päätän ottaa opiksi sata vuotta vanhasta Apteekkarilehdestä ja jatkaa uimahallin kuntosalilla käyntiä työpaikan tarjoamilla virikeseteleillä. Sorry Jari.

Erkki Kostiainen

Kirjoittaja on Apteekkarilehden päätoimittaja. Apteekkarilehti täyttää 100 vuotta tammikuussa 2012.

Takaisin

Kommentit (2)

Tapio Heilala, apteekissa toissa vuodesta 1978

Sairasvuo haluaa tehda rahaa omaan taskuun -- tietenkin.
Yhdessa asiassa olen Jarin kanssa samaa mielta. En opettanut omia lapsiani lukemaan. On lasten maailmankatsomuksen ja tulevaisuuden kannalta edullista etta he oppivat luottamaan myos kodin ulkopuolisiin henkiloihin ja samalla joutuvat ponnistelemaan yhdessa muiden lasten kanssa yhteisen tavoitteen - lukutaidon saavuttamiseksi.

Myyntilupa myönnetty

Plasebo on hyvä lääke. Uskoon perustuvat homeopaattisten ja luontaistuotteiden vaikutus. Ei se ole huijausta, jos kerran apua saadaan. Luulisi myynnin jo loppuneen vuosisatoja sitten, jos ne huijausta olisivat.

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.