Apteekkari
sunnuntai 23.06.2024

Puolitetaan kiire

28.03.2013 09:06

KEVÄT näyttää vihdoin selättäneen talven, aurinko paistaa, räystäistä tippuu ja edessä häämöttää pidennetty pääsiäisviikonloppu. Kuulostaa ihanalta ja rentouttavalta. Päinvastoin, jähmetyin paniikin vallassa työtuoliini maanantaina, kun olin saanut ratkottua pääsiäisen aiheuttaman lyhentyneen työajan ja kahden viikon työmäärään yhtälön. Vastaus on yhtä kuin kiire potenssiin kaksi!

Tiistaiaamuna sain kuitenkin sähköpostiini tiedotteen, joka hiukan rauhoitti villisti laukkaavaa kiireen tunnetta. Siinä luvattiin nimittäin, että pääsiäisen jälkeen tartutaan turhaan kiireeseen työpaikalla. Kyseessä oli Yllätetään yhteiskunta -ryhmän kampanjatiedote.

Yllätetään yhteiskunta on omien sanojensa mukaan ”Ryhmä, jonka joukko ennakkoluulottomia yritysjohtajia perusti synnyttämään uudenlaista public-private-people -yhteistyötä.” Viime vuonna ryhmä käynnisti Kulkuväline mielekkääseen päivään -kampanjan, jonka tavoitteena on ”Parantaa fiilistä ja yhteishenkeä työpaikoilla”. Tavoitetta edistetään vaihtuvien teemojen avulla, jotka haastavat työyhteisöjä miettimään tapoja parantaa työhyvinvointia. Aikaisempia teemoja ovat olleet muun muassa Yllätä työkaverisi lounaspyynnöllä, Kehu kaveria selän takana ja Minä olen hyvä!

Nyt vuorossa on Puolita kiire! -viikko 2.–5.4.2013, jonka aikana meitä työstressin kanssa painivia kehotetaan miettimään kiirettä ja sitä mikä sen saa aikaan. Selvä, yritetään.

Yllätetään yhteiskunta -ryhmä neuvoo miettimään mitä voi tehdä tai jättää tekemättä kiireen vähentämiseksi. Ok. On varmasti asioita, joita voin siirtää myöhemmäksi. Voin myös herätä vartti aikaisemmin, jolloin saan vähennettyä aamukiireen tunnetta. Paras neuvo kätkeytyy kuitenkin kiire-sanan määritelmään: Kiire on henkilökohtaisesti koettu rasittava tunne siitä, että on toimittava liian nopeasti.

Kiire syntyy tavasta toimia ja tapa toimia syntyy tavasta ajatella. Eli keskityn ajattelemaan kiireettömästi: Kevät näyttää vihdoin selättäneen talven, aurinko paistaa, räystäistä tippuu ja edessä häämöttää pitkä viikonloppu. IHANAA.

Iloista ja rentouttavaa pääsiäistä kaikille!

Minna Svensk

Kirjoittaja työskentelee viestintäproviisorina Apteekkariliitossa

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.