Apteekkari
lauantai 18.05.2024

Poika tuli

17.08.2011 22:06

HEINÄKUUN VIIMEISENÄ päivänä Eino-poikamme sai pikkuveljen. Eerik syntyi Naistenklinikalla erinomaisissa olosuhteissa. Henkilökunta niin synnytysosastolla kuin myös osastolla 61, jossa meillä oli perhehuone kahden yön ajan, oli erittäin ammattitaitoista ja ystävällistä.

Erityisesti synnytyksessä vaimoani avustanut kätilö oli todella hyvä terveydenhuollon ammattilainen. Hän ymmärsi hyvin, että turha tuska ei jalosta ketään äitiyteen. Kätilö tilasi anestesialääkärin hyvin nopeasti ja osasi lisätä puudutusta niin, että vaimoni ei tuntenut yhtään kipuja puudutuksen saatuaan.

Tiedän kyllä, että nykypäivänä osa nuorista naisista haluaa tuntea kaiken mahdollisen kivun ja kieltäytyy siksi modernin lääketieteen suomista mahdollisuuksista. Ehkä nämä naiset ovat viettäneet niin helpon ja taloudellisesti turvatun elämän, että kaipaavat tarpeetonta tuskaa. Heidän maailmastaan on tullut liian helppo.

Hyvä kello kuuluu kauas, mutta niin myös huono kello. Itse aion tämän blogin lisäksi jatkossa säännöllisesti kehua Naistenklinikan toimintaa. Uskon, että minulla näitä mahdollisuuksia tulee olemaan.

Kaikki terveydenhuollon toimintayksiköt, myös apteekit, ovat jokaisessa asiakaskohtaamisessa arvioitavina. Jokainen hyvin palveltu asiakas on erinomainen mainos apteekille. Jokainen huonosti palveltu asiakas on huonoa mainosta apteekille.

Saimme muuten aivan erinomaista palvelua viime viikolla Sellon ostoskeskuksen yhteydessä toimivalta apteekilta, jossa kävimme viikko Eerikin syntymän jälkeen ostoskeskusreissullamme. Siitä suuri kiitos ko. apteekin osaavalle henkilökunnalle.

Nyt kun olemme muutaman viikon totutelleet nelihenkisen perheen arkeen, on pakko tunnustaa, että ihmettelen miten vanhaan aikaan yksi nainen on huolehtinut isosta laumasta lapsia. Meillä on vain kaksi – ja vielä hyvin helppohoitoista – lasta ja tuntuu, että emme edes isyyslomani aikana oikein selvinneet arjen askareista. Onneksi lapsia suodaan myös uusavuttomille.

Ilkka Oksala

Kirjoittaja on Suomen Apteekkariliiton toimitusjohtaja.

Takaisin

Kommentit (1)

Erään toisen pojan isä

joo, onhan se hienoa, että poika tuli. Onnea.

Mutta muuten toi blogin sisältö on käsittämättön. "Nuoret naiset kaipaavat tarpeetonta tuskaa?" Siis oikeesti...? miksi apteekkariliiton tj haluaa/kokee tarpeelliseksi kommentoida naisten valintoja synnytyskivun hoidossa?! Erityisesti kun sisältö on noin kapekatseinen, jopa idioottimainen?

Ehkä olisi eri asia jos kommentti olisi edes jotenkin valistunut, tai Ilkka Oksala kommentoisi tätä henkilökohtaisessa blogissaa. mutta tätä ei vaan tajuu...

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.