Apteekkari
keskiviikko 24.04.2024

Onnistunutta lomaa!

21.06.2012 09:33

TÄNÄÄN ON se odotettu päivä, kun suuri osa Suomea hiljenee ensin juhannuksen ja sitten kesälomien viettoon. Kaupunkilaiset pakkaavat mökkivarusteensa takakonttiin ja iltaan mennessä kesäpaikkakunnille johtavat valtatiet alkavat muistuttaa kilometrien mittaisia parkkipaikkoja.

Yrittäjälle lomailu on vaikea. Varsinkin pienen kesäpaikkakunnan apteekkarin voi olla liki mahdotonta järjestää itselleen kunnon lomaa, vaikka jokainen tietää, miten välttämätöntä lyhytkin irrottautuminen töistä on oman jaksamisen kannalta.

Työterveyslaitos on koonnut nettisivuilleen muutamia vinkkejä onnistuneen ja rentouttavan loman rakennusaineiksi. Poimin tähän niistä ne, jotka olen itse havainnut parhaiksi. Henkilökohtainen suosikkini on heti listan kärjessä.

1) Ennen lomalle jäämistä kirjoita itsellesi työlista, jota alat toteuttaa lomalta palattuasi. Näin keskeneräiset ja tekemättömät asiat eivät vaivaa mieltäsi.

2) Lomaile vähintään kolme viikkoa yhteen menoon, niin rentoutuminen onnistuu parhaiten. Tosin lyhytkin virkistäytyminen on parempi kuin ei lomaa ollenkaan.

3) Väljäksi suunniteltu lomaohjelma antaa ryhtiä, mutta ei sido liikaa.

4) Jos puhelin soi usein, laita se välillä kiinni. Vältä työsähköpostin lukemista. Jos työasiat pyrkivät mieleen, kirjoita ne ylös ja unohda loppuloman ajaksi.

5) Jos mahdollista, ajoita lomalta paluusi keskelle viikkoa, niin ensimmäinen työviikko ei tunnu liian raskaalta.

Rentouttavan loman jälkeen yrittäjän on helpompi arvioida uudesta näkökulmasta omaa työtään ja työyhteisön toimintaa. Ja mikä parasta: kunnolla levännyt, täynnä intoa ja energiaa oleva johtaja säteilee olemuksellaan hyvää mieltä koko työporukkaan.

Erja Elo

Kirjoittaja on Apteekkarilehden toimittaja, joka jää vuosilomalle pian tämän blogin julkaisemisen jälkeen.

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.