Apteekkari
lauantai 18.05.2024

Onnistunut syyskokous


01.12.2011 10:01

OSALLISTUIN toista kertaa elämässäni Apteekkariliiton syyskokoukseen. Nyt kun olen ollut jo toista vuotta liiton toimitusjohtaja, alkavat vuosikierron mukaiset tapahtumat olemaan jollain tavoin tuttuja. Ensimmäisenä vuonna oli kyllä todella mielenkiintoista osallistua liiton eri tapahtumiin ensikertalaisena ja kuitenkin toimitusjohtajan roolissa.

Aiemmassa järjestöelämässäni sain yli kahdenkymmenen vuoden ajan osallistua sääntömääräisiin kokouksiin aluksi nuoren paikallistason aktiivin roolissa ja siitä sitten vaiheittain edeten vaativampiin tehtäviin. Vastuu kasvoi, mutta asteittain. Nyt saan suoraan katsoa asioita vastuullisesta asemasta.

Olen erittäin tyytyväinen siihen henkeen, mikä vallitsi syyskokouksessa. Liiton henkilövalinnoista käytiin hyvä ja rakentava keskustelu. Sitten äänestettiin ja tuloksen selvittyä homma oli selvä. Liiton luottamustehtävät kiinnostivat apteekkareita. Tämä on onnistuneen järjestötoiminnan ehdoton edellytys.

Ilolla panin merkille, että toimintasuunnitelman ja budjetin rakenteellinen uudistus otettiin myönteisesti vastaan. Tämä lisää uskoa siihen, että perinteisten toimintamallien muuttaminen on mahdollista, ja olen havainnut, että jopa toivottua.

Ammattiapteekkistrategia hyväksyttiin yksimielisesti, mikä luo erinomaisen perustan niin apteekkitoiminnan sisällölliseen kehittämiseen kuin myös sen puolustamiseen edunvalvonnan taistelukentillä. Suomalainen apteekkijärjestelmä säilyy vain, jos se jatkuvasti kehittyy ja toiminta jatkossakin perustuu korkeaan ammatilliseen osaamiseen ja korkeaan ammattietiikkaan.

Arkisen syyskokousaherruksen jälkeen järjestettiin juhlaillalliset, jonka ohjelma ja esiintyjät tuntuivat saamani palautteen mukaan miellyttäneen paikalla olleita apteekkareita. Hyvä näin. Tunnelma perinteisessä Kalastajantorpan pyöreässä salissa oli arvokkaan riemukas.

Paikkana Kalastajatorppa osoittautui erittäin hyväksi. Pientä parannettavaa toki löytyy ja ne on helppo tehdä, kun emme vaihda kokouspaikkaa, vaan kokoonnumme vuoden kuluttua syyskokoukseen ja sen jälkeisille illallisille Kalastajatorpalle.

Ilkka Oksala

Kirjoittaja on Suomen Apteekkariliiton toimitusjohtaja.

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.