Apteekkari
keskiviikko 24.07.2024

Onnistuneet Apteekkaripäivät

03.05.2012 11:17VIIME VIIKOLLA järjestettiin 20. Apteekkaripäivät. Paikalla oli reilusti yli 300 apteekkaria, satakunta apteekkiproviisoria ja runsaasti muuta lääkealan väkeä.

Tilaisuus onnistui mielestäni erittäin hyvin. En enää itsekään jännittänyt niin kuin jännitin kaksi vuotta sitten, kun olin ensimmäistä kertaa Apteekkaripäivillä, liiton iltavastaanotolla ja lauantain kevätkokouksessa. Eräs apteekkari sanoikin minulle, että olinkin vielä kaksi vuotta sitten sen näköinen kuin ihminen on tilanteessa, jossa kaikki on uutta ja outoa. Tarkka havainto kyseiseltä apteekkarilta.

Varsinaisilla Apteekkaripäivillä seminaariohjelma oli todella mielenkiintoinen käsittelihän ministeri Risikko puheessa myönteisellä tavalla apteekkien kannalta tärkeitä kysymyksiä, kuten lääketaksaa ja apteekkimaksua.

Peruspalveluministerin valtiosihteeri puhui kannustavasti apteekkien ja terveydenhuollon yhteistyöstä. Euroopan apteekkarijärjestöjen pääsihteeri puhui reseptien tunnustamisesta Eurooppa-tasolla sekä lääkeväärennösten torjumisesta.

Seminaarin päätyttyä suuntasin monen muun tavoin tukkuyhtiö Medifonin tilaisuuteen, joka osoittautui varsin mainioksi. Tuli todella vakuuttuneeksi Medifonin uudistumisesta. Saamani palautteen mukaan apteekkarit ovat tyytyväisiä omistamansa tukkuyhtiön uuteen olemukseen. Apteekkaripäivillä näimme kuitenkin vasta pienen aavistuksen tulevasta. Paljon on vielä tulossa.

Vuoden kuluttua Apteekkaripäivät järjestetään taas Marina kongressikeskuksessa. Paikka oli taas kerran mitä erinomaisin. Keväinen ja merellinen Helsinki näyttäytyi upealla tavalla keskuksen ikkunoista.

Selkein yksittäinen teema, joka toistui useissa eri henkilöiden puheenvuoroissa ja myös messuilla oli apteekin uudet terveydenhuollon palvelut. Näyttää siltä, että aika on kypsä niille.

Ilkka Oksala

Kirjoittaja on Suomen Apteekkariliiton toimitusjohtaja.

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.