Apteekkari
lauantai 18.05.2024

Nainen ja mies


17.02.2012 08:47

ELÄMÄSSÄ TAPAHTUU isompia ja pienempiä asioita. Joihinkin voi itse vaikuttaa. Toisiin ei mitenkään voi vaikuttaa. En pysty mitenkään vaikuttamaan miten kreikkalaisille käy. Huonosti arvaan. En edes siihen kykene vaikuttamaan, miten Kreikan romahdus koskettaa Suomea.

Tunnen toki ihmisiä, jotka näihin asioihin voivat vaikuttaa, mutta minulla ei ole yhtään viisasta neuvoa heille annettava tämän asian suhteen.

Sitä vastoin pienempiin asioihin voin vaikuttaa ja siksi keskitynkin niihin. Voi valita minkä värisen kravatin laitan aamulla töihin lähtiessäni. Nykyisin vaikutusvaltani on lisääntynyt. Valitsen kravatin lisäksi myös siihen sopivan taskuliinan.

Joskus teen jopa suuria päätöksiä. Tällaisia ovat perheen perustaminen, asunnon hankkiminen ja asunnon vaihtaminen. Näitä päätöksiä en kuitenkaan tee yksin. Nämä päätökset syntyvät yhdessä vaimoni kanssa. Tämä päätöksentekoprosessi on todella mielenkiintoinen. Naisen ja miehen välinen yhteispäätösmenettely on mielenkiintoinen taitolaji.

Esimerkiksi kodin vaihtaminen eli nykyisen asunnon myyminen ja uuden ostaminen luo oivallisen vuorovaikutustilanteen naisen ja miehen välille. Moneen kertaan vaimoni kanssa yhdessä sopimani asiat avataan uudelleen vatvomiselle ja sama asia päätetään moneen kertaan. Joskus välivaiheiden kautta palaan alkuperäiseen päätökseen.

Asunnon ostamisen jälkeen alkaa paras vaihe naisen ja miehen välistä yhteispäätösmenettelyä. Alkaa asunnon remontointi ja sisustaminen. Nainen ja mies ovat kuin luodut päättämään näistä asioista yhdessä.

Ilkka Oksala

Kirjoittaja on Suomen Apteekkariliiton toimitusjohtaja.

Takaisin

Kommentit (4)

Publikaani

Olen sidosryhmän edustajana seurannut säännöllisesti tätä blogia. Oksala kirjoittaa tarkkanäköisesti ja inhimillisesti.

Elämän tilkkutäkki

Olen Mummelin kanssa samoilla linjoilla. Hyvä asiaosaaja voi myös pohtia muitakin asioita kuin vain taloutta ja muita "isoja" asioita. Elämä koostuu niin monista elementeistä.

Mummeli

Eikös ne viikon tärkeimmät uutiset ja Oksalan kommentit niihin ole tuossa asiaa käsittelevässä uutisessa jo kerrottu. Ja kaikilla kanavilla keskiviikon telkkariuutisissa. Mitä niitä toistamaan ja surkuttelemaan. Eteenpäin sano mummo lumessa. Minusta on ainakin ollut virkistävää lukea näitä arkea ja maailman menoa kommentoivia blogikirjoituksia.

Haloo, missä mennään?

Nämäkö olivat tämän viikon tärkeimmät apteekkialaa koskettavat uutiset, jotka kannatti nostaa oikein Apteekkariliiton toimitusjohtajan suulla näkyville liiton tiedotteessa jäsenille ja sidosryhmille??

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.