Apteekkari
sunnuntai 23.06.2024

Myyjiä tuijottavat asiakkaat

17.05.2013 09:13

MENIN ISON KAUPPAKESKUKSEN urheiluliikkeeseen ostamaan itselleni uusia kenkiä. Aikataulu oli kiireinen, joten päädyin kyseiseen liikkeeseen siksi, että olin kuullut sen hyvästä valikoimasta.

Kiertelin myymälässä ja löysin aika nopeasti itselleni hyvät kengät. Vain oikea koko arvelutti hieman, joten päätin kysäistä asiaa myyjältä. Katselin ympärilleni, mutta myymälässä näkyi vain harhailevia asiakkaita. Myyjät olivat kaikki ryhmittyneet kassan ympärille, vaikka siellä oli vain yksi maksava asiakas.

Aluksi ajattelin kutsua myyjän paikalle ravintolasta tutulla kädenheilautuksella. Arvelin kuitenkin, että kaukana oleva myyjä tuskin huomaa hienovaraista kädenliikettäni. Sitten muistin jokin aika sitten näkemäni elokuvan Vuohia tuijottavat miehet (The Men Who Stare at Goats, 2009), jossa yhdysvaltain armeijan salainen yksikkö harjoitteli psyykkisiä taisteluvoimiaan muun muassa tuijottamalla vuohia. Sotilaat taistelivat vain mielen voimalla.

Päätin testata omaa mielen voimaani. Siirryin paikkaan, josta myyjä näki minut selkeästi ja kutsuin häntä paikalle ajatusten voimalla. Noin minuutin tuijottamisen jälkeen, myyjä laahusti luokseni ja kysyi: ”Olisit sä tarvinnu apua?”. No, olisin. Myyjä tuntui hieman ärtyneeltä palvellessaan minua, minkä arvelen johtuneen siitä, että hän oli joutunut tulemaan luokseni. Ostin kuitenkin kengät.

Saman kauppakeskuksen toisessa urheiluliikkeessä on aina hyvä palvelu. Myyjät ovat asiakkaiden luona, tarjoavat apuaan ja ovat ystävällisiä. Tuossa liikkeessä on aina paljon enemmän asiakkaita kuin liikkeessä, josta ostin kengät. Miksiköhän?

Katariina Kalsta

Kirjoittaja on proviisori ja Apteekkariliiton Brand Manager.

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.