Apteekkari
tiistai 07.05.2024

Menestyksekästä vuotta 2013!

29.12.2012 21:06



TAAS ON VUOSI vierähtänyt ja paljon on ehtinyt tapahtuakin. Syyskokouksessamme marraskuussa tulikin summattua päällimmäiset vuoden aikana tapahtuneet asiat.

Tärkeimmät niistä ovat Apteekkariliiton kaksi viime aikojen päätavoitetta, lääketaksan uudistaminen sekä apteekkimaksun periminen erikseen pää- ja sivuapteekeilta. Tähän apteekkimaksu-uudistukseen Fimea on nyt rakentanut oman hyvän mallinsa. Molemmat asiat nytkähtivät askeleen eteenpäin kuluneen vuoden loppupuolella.

Lääkekorvaustyöryhmä on myös edennyt työssään ja saa esityksensä luultavasti valmiiksi heti vuoden 2013 alkupuolella.

Omassa apteekissanikin on jännät ajat vuoden alussa. Otamme käyttöön Pharmadatan uuden pd3-apteekkijärjestelmän Rengon sivuapteekissamme tammikuun alussa ja helmikuun alussa sitten pääapteekissa Turengissa.

Uuden järjestelmän arkkitehtuuri on täysin erilainen kuin vanhassa Salix-järjestelmässä. Se vaatii pientä ajattelutavan muutosta monessa asiassa. Uusi järjestelmä tuo tietysti myös uusia ominaisuuksia, joita toivottavasti tulevaisuudessa osaamme hyödyntää asiakkaidemme ja apteekkimme parhaaksi. Työn täyteistä aikaa on kuitenkin tiedossa.

Tammikuun alussa saamme lisäksi tulostella hyllyihin uusia hintatarroja arvonlisäveroprosentin korotuksen vuoksi. Pientä puuhastelua on siis taas luvassa normaalien vuodenvaihderutiinien lisäksi.

Helmikuun alussa on sitten tulossa viiden prosentin tukkuhintojen leikkaus ja korvausprosenttien lasku perus- ja alemmassa erityiskorvausluokassa. Nähtäväksi jää, mikä on asiakkaiden reaktio. Apteekeille on kuitenkin taas tiedossa lisätyötä, kun Kelan korvausmuutoksia selvitetään asiakkaille ja yritetään optimoida varastoa varastotappioiden minimoimiseksi hintojen laskiessa.

Mutta ei elämä ole pelkkää työtä. Talven selkä on taittunut, päivä alkaa pidentyä ja lumi kohta sulaa. Vähitellen alkaa olla jo kova hinku golfviheriöille. Kevään odotuksessa on mukava elää!

Kiitokset kaikille Apteekkariliiton jäsenille ja yhteistyökumppaneille kuluneesta vuodesta. Kanssanne on ollut mukava työskennellä ja viedä asioita eteenpäin. Toivotan teille kaikille oikein hyvää ja menestyksekästä vuotta 2013!

Riitta Andersin

Kirjoittaja on Suomen Apteekkariliiton puheenjohtaja.

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.