Apteekkari
keskiviikko 24.04.2024

Lehtityö tutuksi

25.05.2012 09:03


PÄÄDYIN Apteekkarilehteen TET-harjoitteluun, koska veljeni oli pari vuotta aiemmin täällä tutustumassa, ja hänen kertomansa perusteella paikka vaikutti mielenkiintoiselta. Olen ollut myös hieman kiinnostunut toimittajan ammatista, mutta en kuitenkaan tiedä vielä tulevaisuuden suunnitelmista.

Tutustumisjaksolta odotin saavani tietoa siitä, kuinka lehti syntyy ja ketkä sitä tekevät. Olenkin saanut paljon informaatiota lehden valmistamisen eri vaiheista. Tieto on ollut monipuolista, ja olen oppinut paljon uusia asioita lehden teosta. En ole osannut kuvitellakaan, kuinka paljon työtä lehden yhden numeron ilmestymiseen tarvitaan.

Valokuvauksesta kiinnostuneena pääsin myös kuvaamaan eri apteekkeja sekä kesäistä luontoa lehden graafisen suunnittelijan kanssa. Kuvaaminen oli mukavaa, ja lopputuloskin oli aurinkoisesta säästä huolimatta ihan hyvä.

Keskiviikkona kävin Otavamediassa tutustumassa Terveydeksi!-lehden tuotantoon. Siellä osallistuin lisäksi kuvapalaveriin. Oli erittäin mielenkiintoista saada tietää, mistä kuvien ideat tulevat ja kuka niitä keksii.

Ihmiset ovat olleet mukavia ja ystävällisiä, ja hyvien lounaiden avulla olen jaksanut mainiosti. Työpäivien jälkeen on jäänyt myös mukavasti aikaa kierrellä Helsingin vaatekauppoja.

TET-viikon jälkeen toimittajan ammatti vaikuttaa edelleen mielenkiintoiselta ja mahdollisesti hyvältä tulevaisuuden ammattivaihtoehdolta.

Sanna Oksala

Kirjoittaja suorittaa TET-harjoitteluaan Apteekkariliiton viestinnässä ja Apteekkarilehdessä.

 

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.