Apteekkari
lauantai 18.05.2024

Kyllä Martta tietää

20.12.2013 08:14

MONESSA TALOUDESSA on varmaan jo riemuittu kalenteriteknisestä tilanteesta, joka sijoittaa jouluaaton tänä vuonna tiistaille. Oiva tilaisuus saada pitkä joululoma ottamalla maanantai vapaaksi. Ja monta päivää aikaa tehdä SE joulusiivous!

Vai pitäisikö sittenkin kuunnella Marttoja, jotka kysyvät muun muassa:

- Onko välttämätöntä tehdä suursiivousta juuri jouluksi?
- Vietetäänkö joulu komerossa – jolloin komerotkin on siivottava?
- Huomaako joku, jos jokin nurkka on jäänyt siivoamatta? Jos huomaa, haittaako se?

Näitä kysymyksiä tarkemmin mietittyäni päätin itse noudattaa tätä samojen viisaiden ihmisten ohjetta:

”On mukavaa, jos koti on jouluna siisti. Älä kuitenkaan liioittele joulusiivouksen kanssa. Voit siivota myös kevyesti. Järjestä tavarat omille paikoilleen, vie jätepaperit keräykseen, imuroi, tuuleta, pyyhi pölyt ja pese vessa. Sytytä kynttilät palamaan ja sammuta valot – joulu tulee joka tapauksessa.”

Tämä voi olla hyvä ja tervetullut ohje myös joulunaikaan palvelevien apteekkien henkilökunnille.

Marttojen joulusiivouslistaan voisi kyllä lisätä lääkekaapin läpikäymisen. Pieni ja nopea homma, jolla tulee siivottua lääkekaapista vanhentuneet lääkkeet pois ja varmistettua, että mahdolliset joulunpyhinä tarpeelliset lääkkeet löytyvät varastosta. Vanhentuneet ja käytöstä poistetut lääkkeet palautetaan apteekkiin, joka vastaa niiden hävittämisestä asianmukaisesti.

TIINA KUOSA
Kirjoittaja on proviisori ja Apteekkarilehden toimittaja.

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.