Apteekkari
lauantai 18.05.2024

Kiitos osallistumisesta Apteekkaripäiville

20.04.2011 08:22

OLI ILO NÄHDÄ niin monia kollegoja Apteekkaripäivillä. Perjantaina sali oli niin täynnä, että jotkut joutuivat jopa seisomaan ensimmäisten esitysten ajan.

Osansa aktiivisuuteen varmaankin toi eReseptin varmennekorttien jako. Korttien jako sujui erittäin hyvin ja päivien aikana lunastettiin lähes 400 varmennekorttia. eReseptihanke etenee tällä hetkellä vauhdilla.

Päivien ohjelma oli monipuolinen ja joissakin esityksissä tuotiin esiin mielenkiintoisia näkökantoja. Päivien kaikki esitykset ovat nähtävissä videotallenteina jäsenapteekeissa Salkku-palvelun kautta. Eikä pidä ollenkaan väheksyä sitä aikaa, jolloin tavataan kollegoja taukojen ja iltatilaisuuden aikana, sillä mielipiteiden vaihtaminen erilaisista asioista tuo usein loistavia oivalluksia omaan työhön. Omasta puolestani olin aistivinani päivillä hyvin positiivisen tunnelman. Tässä yhteydessä haluan kiittää myös kaikista kannustavista kommenteista, joita olen saanut puheenjohtajuuteni ensimmäisten kuukausien aikana.

Kuten päivillä kuulimme, valtiovallan, viranomaisten ja Apteekkariliiton tahtotilana on jatkaa Apteekkitoiminnan kehittämistyöryhmän viitoittamaa tietä. Apteekkariliitto esitti päivillä oman taksamallinsa, joka korvaisi palvelua, minkä apteekki tekee toimittaessaan reseptilääkkeitä. Tässä esittämässämme mallissa vaadimme vain noin kymmenesosaa takaisin niistä säästöistä, joita viitehintajärjestelmä on tuonut valtiovallalle. Toivottavasti pääsemme yhteisymmärrykseen toteutettavasta mallista ja niin että se myös toteutuisi viimeistään vuoden 2012 alussa.

Päivien aikana kerrottiin myös uusien työryhmiemme, ammattiapteekki- ja brändityöryhmien työstä. Molemmat työryhmät ottavat mielellään vastaan ideoita ja mielipiteitä toiminnan kehittämisestä. Olkaa aktiivisia ja ottakaa yhteyttä työryhmien puheenjohtajiin, Marja Ritalaan ja Tapio Sundelliin.

Aurinkoiset terveiset Portugalista! On aika levätä hiukan ja rentoutua golfin ja lenkkeilyn parissa. Oikein rentouttavaa ja leppoisaa pääsiäistä teille kaikille!

Riitta Andersin

Kirjoittaja on Suomen Apteekkariliiton puheenjohtaja.

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.