Apteekkari
lauantai 18.05.2024

Katse eteenpäin


30.12.2011 08:47

USEIN TUNTUU siltä, että vuodet toistavat itseään.  Siinä ohessa aika mennä hurahtaa. Yhtäkkiä lapset ovat kasvaneet aikuisiksi, päänahka pukkaa harmaata hiusta ja ”vasta rakennettu” talo vaatii perusteellista remonttia. Onko elämä mennyt ohi huomaamatta?

Ajan virrassa on hyvä pysähtyä aika ajoin miettimään asioiden kulkua ja suuntaa. Vuoden vaihde antaa siihen hyvän syyn. Menneessä ei kannata rypeä, mutta sen analysointi auttaa näkemään eteenpäin. Tulevaisuus kun kuitenkin rakennetaan jo olemassa olevan pohjalle.

Vaikka aika muuten kuluu siivillä, monet työhön liittyvät hankkeet tuntuvat etenevän tuskallisen hitaasti. Ikuisuusprojekteja on työlistalla tälläkin hetkellä useita. Kun sitten vuosikausien ponnistelun jälkeen jonkun asian saa hoidettua, ei sekään enää välttämättä tunnu saavutukselta. Usein kukaan ei siinä vaiheessa enää edes muista, mistä kaikki on saanut alkunsa, ja mitä matkan varrella on tapahtunut. 

Leipiintymisen estämiseksi pienempiäkin virstanpylväitä kannattaa juhlia. Tänä vuonna olemme saaneet juhlistaa apteekkien diabetesohjelman ja annosjakelun 10-vuotispäiviä. Ensi vuonna Apteekkarilehti täyttää pyöreät 100 vuotta. Nämä tapahtumat tuovat piristystä arkeen. 

Onhan aika usein myös asioiden puolella. Suurten muutosten tekemisessä hätiköinti ei tuo parasta tulosta. Suunnitelmien haudutus ja vatulointi madaltavat toteuttamiskynnystä ja paljastavat niiden heikot kohdat. Tämä pitäisi muistaa, vaikka se tässä tulosorientoituneessa maailmassa onkin niin vaikeaa.   

Tuleva vuosi tuo toivottavasti tullessaan paljon menestyksellä loppuunsaatettuja hankkeita sekä uusia, positiivisia avauksia tulevaisuuteen. Täytyykin varata aika kampaajalle ja aloittaa uusien tapettien etsiminen. 

Hyvää uutta vuotta 2012!

Sirpa Peura

Kirjoittaja on Suomen Apteekkariliiton farmaseuttinen johtaja.

Takaisin

Kommentit (5)

kommentaattori

Maksusummat ei perustu mihinkään kululaskelmaan, vaan on revitty hatusta. Jos kuukaudessa myönnetään 10 apteekkilupaa, saa Fimea 50 000euroa. Jos yksi virkamies ja sihteeri käsittelevät hakemukset, niin tuntuisi, että maksuissa on ilaa.
Tuntuu siltä, että tässä maksetaan kuluja, mitkä syntyvät kun Fimea on joutunut perustamaan toimipisteitä Helsinkiin , Kuopioon, Turkuun ja Lontooseen.

Ei vielä kohta kyllä.

Isä aurinkoisenko nuo kulut kuuluisi maksaa?

Erkki Kostiainen

Uutisesta voi keskustella kirjoittamalla oman kommenttinsa uutisen perään.

Täti tomera

Kaipaisin keskustelua noista Fimean maksuista. On kyllä melko härskiä hinnankorotusta. Sitten olisi hyvä muista myös se, että jos sivuapteekkilupahakemukseen tulee kielteinen päätös, niin siitä huolimatta joudut maksamaan nyt tällä hetkellä sen 1500 euroa ja siis tulevaisuudessa 2500 euroa. Onneksi ei sentään apteekkiluvan hakeminen vielä ole maksullista kielteisen päätöksen saaneille!

Tapio Heilala

Kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen. Paljon tietoa on paljon rahaa. Katso ymparille, niin opit uutta. Suomen apteekkien ongelmat omat monella tapaa samanlaisia kuin kahdessa lansinaapurissa.

Ruotsissa uusi apteekkiketju sulkee 16 toimipuistetta.

Norjassa moni apteekki tekee tappiota -- niita ei saa sulkea, koska ketjut ovat tehneet sopimuksen valtion kanssa aukipidosta.

Kenties Suomessa menee hieman paremmmin.
Mutta -- kuka tietaa tulevaisuuden

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.