Apteekkari
sunnuntai 23.06.2024

Kateellinen hyvinkääläisille

31.05.2013 07:47

 

MAANANTAIN Helsingin Sanomat kertoi palvelusetelien jalkautumisesta terveyskeskuksiin. Luin jutun kohtalaisella mielenkiinnolla, mutta unohdin koko asian lähes saman tien.

Keskiviikkona tuli tarve saada aika lääkärille parivuotiaan pitkittyneen, viidettä viikkoa kestävän, pahentuneen yskän takia. Terveyskeskuksen ajanvarauksen puhelinvastaajaan jättämääni viestiin vastattiin noin tunnin päästä.

Vaihtoehdoiksi annettiin viedä lapsi ensin aamupäivällä ilman ajanvarausta akuuttihoitajan arvioitavaksi ja sitten ehkä myöhemmin iltapäivällä lääkärille, jos hoitaja sen katsoo tarpeelliseksi. Toinen vaihtoehto on varata aika vastaanotolle, johon aikoja tarjolla noin kahden viikon päähän. Vaihtoehtoja hieman kritisoituani hoitaja kehotti hakeutumaan yksityiselle.

Vastaavanlaisesta tilanteesta kuulin juuri viikonloppuna, kun toisessa kaupungissa asuva tuttavani oli niin ikään saanut terveyskeskukseen lapsen virtsatietulehdusepäilyn takia hakeuduttuaan kehotuksen lähteä saman tien yksityiselle lääkäriasemalle.

Itse päädyin varaamaan ajan yksityiseltä toisesta kaupungista, omassa ei ole näitä palveluja tarjolla. Saman teki tuttavani.

Kaivoin Hesarin jutun uudelleen esiin. Lukiessani olin kateellinen hyvinkääläisille ja muille palveluseteliä käyttäville. Hyvin hoituvat teillä asiat. Jos terveyskeskus ei pysty ottamaan vastaan, se lyö kouraan palvelusetelin, jonka voit käyttää haluamassasi terveydenhuollon pisteessä.

Toisaalta, hoituuhan sen terveyskeskukseen kohdistuvan paineen purkaminen näinkin, ilman mitään seteleitä. Kun hoitoa ei saa, niin pakkohan siinä on keksiä muuta.

Tiina Kuosa

Kirjoittaja on proviisori ja Apteekkarilehden toimituspäällikkö.

Takaisin

Kommentit (1)

Rikas?

Terveyskeskus ei saa passittaa yksityiselle. Siitä on ollut juttua lehdissä vime aikoina.
Miksi muuten passitetaan yksityiselle ja vielä valitetaan että yksityisellä käyvät saavat kelakorvausta? Me kaikki jotka menemme maksamaan itsemme kipeäksi yksityisellä olemme niitä samoja, jotka pitävät verovaroin yllä terveyskeskusjärjestelmää niidenkin puolesta, jotka eivät maksa veroja jemnan kopeekkaa.

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.