Apteekkari
lauantai 18.05.2024

Kannattaa osallistua!

15.04.2011 08:00

APTEEKKARIEN omilla päivillä on odotusten mukaisesti tänäkin vuonna hyvin väkeä. Osa apteekkareista tulee kuitenkin vain käväisemään, hakeakseen eReseptin toimittamiseen tarvittavia varmennekortteja, joita Apteekkariliitto jakaa jäsenilleen viikonlopun aikana. Jotkut eivät osallistu ammattipäiville ollenkaan.

Suomessa on melkein 600 apteekkaria, joten syitä olla osallistumatta löytyy tietenkin monia. Joku ei tykkää tämänkaltaisista isoista tapahtumista, toinen kokee matkan Helsinkiin yhden viikonlopun vuoksi liian raskaaksi tai kalliiksi. On varmasti myös apteekkareita, jotka ovat viikonlopun töissä omassa apteekissaan, yrittäjiä kun ovat. Kaikki syyt ovat minusta ihan ymmärrettäviä.

Miksi sitten kannattaa osallistua? Itse osallistuin pari viikkoa sitten Kennelliiton järjestämälle koirankasvattajan peruskurssille. Yksi koulutusviikonlopun parhaista kokemuksista oli yhteenkuuluvuuden tunne muiden osallistujien kanssa. Joukkomme oli kirjava, mukaan mahtui erilaisia ihmisiä, jotka harrastivat erilaisia koirarotuja. Meillä oli kuitenkin paljon yhteistä. Olimme kaikki koiraihmisiä, joilla oli tavoitteena opiskella hyviksi, vastuuntuntoisiksi kasvattajiksi. Lisäksi viikonloppu oli yhtä loistavien luentojen ilotulitusta. Ahmin tietoa ja sain inspiraatiota sekä itsevarmuutta kasvattajanurani aloittamiselle.

Vapaa-ajan harrastusta ei tietenkään voi verrata elinkeinoon, mutta uskon, että moni apteekkari tulee Apteekkaripäiviltä saamaan samankaltaisia kokemuksia kuin minä kasvatuskurssiltani. Kollegan kanssa on hyvä surkutella ongelmia, jotka vain toinen apteekkari voi täysin ymmärtää ja lounaspöydässä samat vitsit naurattavat. Vaikka kaikki tekevät töitä tahollaan, ovat tavoitteet yhteiset. Siitä saa voimaa, ainakin vuodeksi eteenpäin, kunnes on taas aika kokoontua Apteekkaripäiville.

Minna Svensk

Kirjoittaja työskentelee viestintäproviisorina Apteekkariliitossa.

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.