Apteekkari
keskiviikko 24.04.2024

JazzApteekki Porissa

21.07.2012 15:23PORIN JAZZIEN yhteydessä on jo usean vuoden ajan järjestetty Suomi Areena -niminen yhteiskunnallinen keskustelufoorumi. Tilaisuus muistuttaa Ruotsissa Visbyssä joka kesä järjestettävää tapahtumaa, jolla on pitkät perinteet. Porin kaupungin ja MTV3:n Suomi Areena on vuosi vuodelta kasvanut yhä suuremmaksi ja merkittävämmäksi tapahtumaksi.

Tänä vuonna Apteekkariliitto osallistui ensimmäistä kertaa tapahtumaan. Meillä oli JazzApteekiksi nimetty teltta, jossa tarjosimme kansalaisille neuvontaa lääkeasioissa, informaatiota eReseptistä, verenpainemittauksia, diabetesriskitestejä sekä apteekkiaiheisen visailun. Tämän lisäksi järjestimme kaikille avoimen paneelikeskustelun otsikolla "Valelääke voi tappaa".

JazzApteekissamme vieraili päivittäin noin tuhat suomalaista. Tämä on aivan erinomainen määrä, kun ottaa huomioon kuinka monen muun tilaisuuden tai informaatiopisteen kanssa jouduimme ihmisten huomiosta kilpailemaan. Runsas vieraiden määrä on osoitus siitä, että apteekkiasiat kiinnostavat suomalaisia. Saamamme palaute oli erittäin myönteistä.

Myöskin järjestämämme paneeli kiinnosti. Valelääkkeiden eli lääkeväärennösten määrän kasvu huolestuttaa. Olin järkyttynyt tullin edustajalta saamastani tiedosta, että jo nyt on saatu kiinni yhtä paljon valelääkkeitä kuin koko viime vuoden aikana yhteensä. Ja viime vuosi oli ennätysvuosi. Apteekkariliiton on yhdessä muiden alan toimijoiden kanssa selkeästi nostettava julkista profiilia tässä asiassa. Valelääkkeiden riskeistä pitää puhua ja kertoa turvallisesta tavasta hankkia lääkkeitä, eli hankkia ne suomalaisesta apteekista.

Näin monipuolisen ohjelman järjestäminen ei mitenkään olisi ollut mahdollista ilman porilaisten ja Porin lähiseutujen apteekkareiden apua. Haluan kiittää kaikki JazzApteekin toteuttamiseen osallistuneita apteekkareita. Teitte erinomaisen työn yhteisen asiamme eteen. Kiitos kuuluu myös järjestelyihin osallistuneille Apteekkariliiton työntekijöille, jotka innostuneesti ottivat täysin uudenlaisen haasteen vastaan.

Risuja monilla ja vaarallisen terävillä piikeillä haluan antaa Espanjan kansalle, jonka ylivarojen elämiseen perustuvan toiminnan ansioista Suomen ministerit ja kansanedustajat joutuivat juuri torstaina eduskuntaan päättämään Suomen osallistumisesta espanjalaisten rahoittamiseen. Espanjalaisten ansioista sosiaali- ja terveysministeri Risikkokaan ei päässyt puhumaan valelääkkeitä käsittelevään paneeliimme. Espanjalaisia on myös kiittäminen siitä, että yksikään kansanedustaja ei päässyt kuuntelemaan paneelikeskusteluamme.

Ilkka Oksala

Kirjoittaja on Suomen Apteekkariliiton toimitusjohtaja.

Takaisin

Kommentit (1)

Eric

Hienoa, että JazzApteekki veti väkeä ja onnistui loistavasti, onnittelut! Viimeisen katkeran kappaleen olisi kirjoituksesta voinut jättää pois, mielestäni ei ole kovinkaan asiallista apteekkariliiton toimitusjohtajalta loata Espanjan _kansaa_ julkisessa kirjoituksessa. Ymmärrän pahastumisen, mutta tuo on todella mautonta.

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.