Apteekkari
keskiviikko 24.04.2024

Huonoin mahdollinen ajoitus

04.02.2011 09:13

MEDIAN HUOMIOSTA taistellessa oikea ajoitus on usein kultaakin kalliimpi. Lääkepolitiikka 2020 -asiakirja julkaistiin sosiaali- ja terveysministeriössä 1. helmikuuta klo 9.00.

Meidän toimittajien kysymyksiin vastaili poikkeuksellisen arvovaltainen joukko: peruspalveluministeri Paula Risikko, sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula, kansliapäällikkö Kari Välimäki, ylijohtaja Päivi Sillanaukee, neuvotteleva virkamies Ulla Närhi, Hilan johtaja Lauri Pelkonen sekä muita tärkeitä virkamiehiä.

Isäntiä oli paikalla enemmän kuin tiedotusvälineiden edustajia.

Sattuipa nimittäin samaan aikaan median huomiosta kilpailemaan toinenkin terveysalan uutinen. Samana päivänä klo 10.30 alkoi toisella puolella Helsinkiä, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa (THL), tiedotustilaisuus narkolepsian ja Pandemrix-rokotteen yhteydestä.

Ministeriön tilaisuuden ajoitus oli ehkä huonoin mahdollinen, sillä suurissakin viestintävälineissä on usein vain yksi terveysaiheisiin erikoistunut toimittaja. Hänen tehtävänään on suodattaa alan uutisvirrasta yleisön kannalta kiinnostavimmat ja tärkeimmät asiat.

Terveysaiheisille jutuille on luonnollisesti myös rajoitettu määrä palstamillimetrejä tai lähetysaikaa tarjolla, sillä yhteen lehteen tai uutislähetykseen on mahduttava uutisia kattavasti vaikkapa taloudesta, politiikasta tai ulkomaiden tapahtumista.

Narkolepsiakatastrofi, vuoden ehkä kiinnostavin ja shokeeraavin terveysalan uutinen, noteerattiin kaikkialla. Lääkepolitiikka hävisi kisan medianäkyvyydestä vähintään 6-0.

Erja Elo

Kirjoittaja on Apteekkarilehden toimittaja.

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.