Apteekkari
lauantai 18.05.2024

Hiljaa hyvää tulee


16.12.2011 09:00

APTEEKKARILIITON jäsenapteekeissa on nyt vuoden ajan puhuttu onnistuneen itsehoidon puolesta. Varmista valintasi -projektin tavoitteena on edistää oikeaoppista ja turvallista itsehoitoa ja välttää turhaa lääkkeiden käyttöä.

Lääkeneuvonnan tärkeyden korostamiselle on tarvetta.

Vain joka kolmas asiakas kysyy oma-aloitteisesti itsehoitolääkkeistä samalla, kun apteekeissa havaitaan jatkuvasti, että lääkkeitä ollaan hankkimassa epäsopivaan tarkoitukseen. Lisäksi itsehoitolääkkeiden valikoima kasvaa koko ajan.

Aluksi epäilin kuitenkin, miten apteekit ehtivät kiireen keskellä sitoutua kampanjointiin.

Kohderyhmäasiakkaathan ovat ne, jotka nappaavat lääkkeen hyllystä ja suuntavat ripein askelin kassalle. Näihin asiakkaisiin on vaikea saada kontaktia, kun on kiire ehtiä neuvoa niitäkin, jotka tulevat kysymään neuvoja.  Lisäksi kiireessä ei kenelläkään ole aikaa kampanjamateriaalin esillepanoon.

Vuosi on mennyt ja olen oppinut, että aika onkin puolellamme. Tärkeä asia on hyvä ottaa puheeksi usein, sillä kiireiset eivät ehdi kuunnella pitkään.

Varmista valintasi muistuttaa säännöllisesti apteekkeja itsehoitoneuvonnan tärkeydestä. Vaikka kaikkia asiakkaita ei aina ehdi tavoittaa ja neuvoa, tulee sen kuitenkin olla tavoite, josta ei tingitä. 

Olen myös ilokseni huomannut, että kampanjamateriaalia on esillä apteekeissa. Sen avulla muistutamme jatkuvasti asiakkaita siitä, että itsehoidosta saattaa olla enemmän haittaa kuin hyötyä, jos lääkkeen valitsee väärin. Lopulta kiireisinkin asiakas huomaa tämän.

Varmista valintasi tulee jatkumaan myös ensi vuonna. Aikaa siis on jatkaa ja kehittää projektia eteenpäin niin täällä liitossa kuin apteekeissakin.

Minna Svensk

Kirjoittaja työskentelee viestintäproviisorina Apteekkariliitossa

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.