Apteekkari
keskiviikko 24.04.2024

Elämäntapamuutos

03.03.2011 08:33

EN KOSKAAN unohda, kun elämäni ensimmäisen kerran nautin närästyslääkettä. Se auttoi heti ja olo oli pian aivan mahtava. Polttava närästys tosin jatkui tunnin kuluttua, mutta onneksi lääkettä löytyi lisää.

Omaksuin elämänasenteen "miksi turhaan muuttaa elämäntapoja, kun aina voi lisätä lääkitystä". Eli kahvia voi aina juoda lisää, kunhan vain välillä muistaa ottaa lisää närästyslääkettä.

Ylettömän kahvinjuonnin olin oppinut 1990-luvun alussa, kun olin nuorena juuri valmistuneena juristina ensimmäistä kertaa töissä eduskunnassa. Minulla oli välillä suuria vaikeuksia pysyä hereillä, kun kuuntelin kansanedustajien toinen toistaan mielenkiintoisempia puheenvuoroja.

Siirryin kahvinjuontiin ja torkahtelut loppuivat. Urakin eteni paremmin, kun kunnioitin kansanedustajia olemalla hereillä heidän puhuessaan.

Pari kuukautta sitten annoin uuden vuoden lupauksen ja lopetin kahvinjuonnin. Närästys loppui, samoin tarve syödä närästyslääkettä.

Elämäntavoilla on suuri vaikutus ihmisen terveyteen, kuten myös oikein toteutetulla lääkehoidolla. Apteekit neuvovat suomalaisia molemmissa.

Ilkka Oksala

Kirjoittaja on Suomen Apteekkariliiton toimitusjohtaja. 

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.