Apteekkari
lauantai 18.05.2024

Bra jobbat Apoteksamariten!

01.06.2011 12:01

RUOTSIN vapautuneet apteekkimarkkinat vaikuttavat ensisilmäyksellä kovin kaupallisilta. Asiakkaista kilpaillaan erinäisin keinoin, ja ketjujen nimet, kuten Doc Morris ja Kronans Droghandel, vievät ajatukset amerikkalaiseen drugstore -myymälään, josta löytyy myös apteekki, usein kellarikerroksen peränurkasta.

Ruotsin Apotekarsocietetenin toimitusjohtaja Andreas Furängen pelkää, että farmaseuttinen tietotaito tulee häviämään ruotsalaisista apteekeista, kun ne keskittyvät yhä enemmän kauppatavaran myyntiin. Omat ajatukseni ovat olleet samoilla linjoilla.

Tutustuttuani uppsalalaiseen apteekkari Kristina Fritjofssoniin sain huomata, että länsinaapurissamme on myös alan ammattilaisia, joiden mielipiteet apteekista ovat hyvin samanlaisia kuin meillä. Fritjofssonin omistama yksityinen apteekki voisi hyvin olla tulevaisuudenkuva suomalaisesta yksityisapteekista.

Apoteksamariten on ammattiapteekki, jonka päätavoite on toimia osana terveydenhuoltoa. Apteekki tekee tiiviisti yhteistyötä naapurissa sijaitsevan sairaalan kanssa muovaamalla toimintaansa niin, että se palvelee mahdollisimman hyvin sairaalaa ja sen asiakkaita. Lisäksi useat alueen hoitolaitokset ovat apteekin asiakkaita ja yhteistyökumppaneita.
Apteekki tarjoaa maksullisia terveyspalveluita, kuten rokotuspalvelua ja allergiatestausta, ja vuokraa toimitilaa muille terveysalan yrityksille, muun muassa jalkojenhoitajalle ja painonvartijoille.

Tulevaisuudessa Fritjofsson aikoo lisäksi erikoistua palvelemaan tiettyjä asiakasryhmiä ja on vakiinnuttanut suhteitaan esimerkiksi reumasairaiden ja sydän- ja keuhkosairaiden potilasjärjestöihin.

Apoteksamaritenilla on muuten todella hienot kotisivut. Sivuilla vieraillessani huomasin, että apteekki on valittu Uppsalan Vuoden uudeksi yrittäjäksi.

Käy tutustumassa Apoteksamaritenin kotisivuihin >


Lue aiheesta lisää perjantaina 3.6. ilmestyvästä Apteekkarilehdestä.

Minna Svensk
Kirjoittaja työskentelee viestintäproviisorina Apteekkariliitossa.

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.