Apteekkari
keskiviikko 24.04.2024

Apteekkiasiaa Turussa

16.05.2012 10:29

 

TURUSSA alueen apteekkarit järjestivät keskustelutilaisuuden vaalipiirinsä kansanedustajille viime maanantaina. Kansanedustajat noudattivat kutsua ja paikalla oli runsas ja edustava joukko alueen kansanedustajia. Hyvä niin.

Alueen apteekkariyhdistyksellä on erittäin pitkät perinteet ko. tilaisuuksien järjestämisessä. Järjestelyt sujuivat hyvin. Paikalla oli kansanedustajien lisäksi myös edustaja maakuntaliitosta. Tämä hyvä ja toimiva perinne osoittaa maakuntaliiton roolin puoluerajat ylittävänä alueensa asioita ajavana organisaationa. Kaikkialla Suomessa ei asioita ole näin hyvin järjestetty.

Jo edeltäjäni Reijo Kärkkäinen tapasi käydä puhumassa näissä tilaisuuksissa ja kertomassa valtakunnan tason kuulumiset apteekkialalta. Useat kansanedustajat Turussa muistavat myönteisesti Reijon tilannekatsaukset. Siitäkin oli tällä viikolla puhe Turussa.

Olen erittäin mielelläni jatkanut tätä edeltäjäni perinnettä ja olen pyrkinyt kannustamaan kaikkia alueellisia apteekkariyhdistyksiä järjestämään säännöllisesti keskustelutilaisuuksia vaalipiirinsä kansanedustajien kanssa. Moni on näin tehnytkin ja monella yhdistyksellä on tässä, varsinaissuomalaisten tavoin, pitkät perinteet.

Turussa minulla oli tilaisuus kertoa apteekkitalouden lisäksi odotuksistamme yhteistyöstä apteekkien ja perusterveydenhuollon välillä. Uskon, että terveydenhuollon rakenneuudistusten myötä apteekkien rooli tulee kasvamaan.

Kansanedustajat kysyivät apteekkien arjen työstä, sähköisestä lääkemääräyksestä, lääketeollisuuden tulevaisuudesta Suomessa sekä monista muista alamme asioista. Kysymykset olivat niin hyviä ja asiantuntevia, että onneksi niihin oli paikalla vastaamassa myös viisi alueen apteekkaria, jotka oikeasti tuntevat alamme asiat. Kiitos heille asiantuntevista vastauksista edustajien kysymyksiin.

Tilaisuuden jälkeen tutustuin Turun Humaliston apteekkien. Vaikutti erittäin hyvältä. Sain ko. apteekin apteekkarilta asiantuntevaa lääkeneuvontaa. Hän suositteli minulle laihdutuslääkettä. Kun katson itseäni peilistä, on pakko myöntää, että apteekkarin neuvo oli viisas.

Ilkka Oksala

Kirjoittaja on Suomen Apteekkariliiton toimitusjohtaja.

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.