Apteekkari
keskiviikko 24.04.2024

Apteekkiasiaa Porissa

17.09.2010 09:33

OLIN tämän viikon maanantaina Porissa puhumassa apteekkiasiaa päätöksentekijöille. Tilaisuuden oli järjestänyt Turun apteekkariyhdistys, jonka alueeseen niin Varsinais-Suomi kuin myös Satakunta kuuluvat. Apteekkariyhdistys oli kutsunut paikalle Satakunnan vaalipiirin kansanedustajat. Hyvin moni heistä noudatti kutsua ja tuli paikalle.

Kävin – yhdessä alueen apteekkareiden kanssa - läpi Suomen apteekkijärjestelmää. Puhuimme kattavasta ja turvallisesta lääkejakelusta sekä apteekkien antamasta neuvonnasta. Vastaanotto oli myönteinen.

Kansanedustajat tekivät paljon kysymyksiä apteekkien taloustilanteesta, viitehintajärjestelmastä sekä apteekkien ja muun terveydenhuollon välisesta yhteistyöstä. Kansanedustajat tuntuivat pitävän tärkeänä, että Suomessa niin isot kuin myös pienet apteekit toimivat samassa liitossa ja yhteisin tavoittein.

Itselleni jäi hyvä mieli tapaamisesta. Aion jatkossa kannustaa muitakin liiton piiriyhdistyksiä aktiiviseen yhteydenpitoon oman alueensa kansanedustajien kanssa. Luonnollisesti me Apteekkariliitosta olemme hyvin säännöllisesti yhteydessä päätöksentekijöihin. Olen kuitenkin hyvin vakuuttunut, että sanomamme saa lisää uskottavuutta, kun sitä on myös kertomassa kunkin alueen omat apteekkarit.

Eduskuntavaalit ovat tulossa. Nyt on hyvä tilaisuus kertoa tuleville päätöksentekijöille apteekkiasiaa.

Ilkka Oksala

Kirjoittaja on Suomen Apteekkariliiton toimitusjohtaja.

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.