Apteekkari
keskiviikko 24.04.2024

Apteekkiasiaa Jyväskylässä

14.01.2011 08:47

KÄVIN Jyväskylässä puhumassa apteekkiasiaa. Keski-Suomen apteekkariyhdistys oli yhdessä alueen maakuntaliiton kanssa järjestänyt informaatiotilaisuuden Keski-Suomen vaalipiirin kansanedustajille.

Lähes kaikki vaalipiirin kansanedustajat saapuivat tilaisuuteen. Tämä oli erinomainen saavutus, kun muistaa, että eduskuntavaalitaistelu on käynnistynyt. Vaalit pidetään huhtikuussa.

Suomalaisen apteekkijärjestelmän kannalta seuraavan eduskunnan rooli on hyvin tärkeä. Saahan Apteekkitoiminnan kehittämistyöryhmä työnsä valmiiksi maaliskuun puolessa välissä. Se toivottavasti luo hyvän perustan uuden hallituksen ja eduskunnan työlle apteekkiasioiden suhteen.

Jyväskylän tilaisuudessa – kuten myös aiemmissa kansanedustajatilaisuuksissa ympäri Suomea – kansanedustajat yllättyivät tajutessaan sen huomattavan työn, mitä apteekeissa tehdään. Lääkeneuvonta, reseptin varmistaminen ja tarvittaessa oikaiseminen, koneellinen annosjakelu yms. vakuuttivat kansanedustajat apteekkien työn tärkeydestä.

Apteekkitalouden haasteet tulivat tilaisuudessa varsin hyvin esille. Mitä se päättäjien mielissä merkitsee, jää nähtäväksi.

Tilaisuus järjestettiin Valtion kivääritehtaan entisissä tiloissa. Aseiden valmistus päättyi Jyväskylässä 1990-luvulla ja tilat jäivät tyhjilleen. Nyt niissä työskentelee valtava määrä ihmisiä, kymmenissä eri yrityksissä. Tämä on hieno osoitus siitä, miten kaikkea vanhaa ei pidä purkaa. Sille pitää löytää uutta, aikaan sopivaa käyttöä.

Onneksi rakennusten historiasta ja siellä valmistetuista aseista oli pieni näyttelytila. Kun tulin aamulla ennen tilaisuuden alkua paikalle, ehdin siihen huolella perehtyä. Tehtaan historia on kunniakas. Siellä valmistettiin aseita vapautemme puolesta talvi- ja jatkosodissa taistelleelle armeijallemme.

Haluan erityisesti kiittää niitä keskisuomalaisia apteekkareita, jotka tilaisuuteen osallistuivat. Olen varma, että paikalla olleiden kansanedustajien käsitys suomalaisesta apteekkarista vahvistui myönteisellä tavalla.

Ilkka Oksala

Kirjoittaja on Suomen Apteekkariliiton toimitusjohtaja.

Takaisin

Kommentit (2)

Urho Uhonen

Voisiko joku kertoa, millä puolueella olisi parhaat edellytykset ajaa esim. käsikauppalääkkeiden vapauttamista tai apteekkien ketjuttamista ja ulkomaille myyntiä vastaan?

Martti Mähönen

Myös Savossa oli 17.1. Pohjois-Savon vaalipiirin kansanedustajille samantyyppinen tilaisuus ja vaikutelma oli positiivinen. Liiton edustajana Erkki Kostiainen valotti apteekkien talous- ym. haasteita. Keskustelua syntyi kiitettävästi.

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.