Apteekkari
keskiviikko 24.04.2024

Apteekkaripäivillä tapaamme uuden Medifonin

20.04.2012 11:25


ENSI VIIKOLLA järjestetään taas vuosittaiset Apteekkaripäivät. Se on erinomainen vuotuinen tilaisuus kuulla ja keskustella ajankohtaisista lääkepoliittisista asioista, tutustua messuihin ja tavata tuttuja.

Tilaisuus koostuu oikeastaan viidestä itsenäisestä kokonaisuudesta, jotka ovat perjantain seminaari, näyttely (joka on tällä kertaa ennätyksellisen suuri), iltavastaanotto Pikkuroballa sekä lauantaina liiton kevätkokous ja brändiseminaari.

Ohjelma on mielenkiintoinen ja arvovaltainen. Paikalla ovat mm. sosiaali- ja terveysministeriön molemmat ministerit sekä Euroopan apteekkijärjestöjen pääsihteeri. Odotan heiltä kaikilta mielenkiintoisia avauksia alaltamme.

Suurella mielenkiinnolla odotan liiton omistaman apteekkitukiyhtiö Medifonin tilaisuutta, joka järjestetään perjantaina heti Apteekkaripäivien seminaarin päätyttyä. Uuteen Medifoniin voi jo tutustua yhtiön messuosastolla, joka poikkeaa huomattavasti aiemmasta.

Medifonin uusi toimitusjohtaja Mika Flink joukkoineen on todella tehnyt hurjasti töitä alkuvuoden ajan. Uutta on luotu ja yhtiön liiketoiminnan rakenteita on tehostettu. Paljon on vielä edessä, mutta alku vaikuttaa lupaavalta.

Apteekkariliiton eli omistajan näkökulmasta uudella Medifonilla on kaksi päätehtävää. Ensinnäkin sen on tarjottava monipuolinen valikoima apteekeissa myyntikelpoisia tuotteita, jotka Medifon on hinnoitellut hyvin kilpailukykyisesti apteekin näkökulmasta ajatellen. Toiseksi yhtiön tehtävä on omilla tuotteillaan tukea yksityisten apteekkien brändin vahvistamista.

Uusi Medifon ei vielä ole valmis, mutta jos koskaan ei uskalla aloittaa, ei koskaan varmasti saa mitään aikaan.

Ilkka Oksala

Kirjoittaja on Suomen Apteekkariliiton toimitusjohtaja.

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.