Apteekkari
keskiviikko 24.04.2024

Antoisat Apteekkaripäivät

03.05.2012 08:42


KEVÄÄN APTEEKKARIPÄIVÄT on taas vietetty mukavissa tunnelmissa, mistä suurkiitokset kaikille osallistujille. Perjantain seminaarissa oli osallistujia niin runsaasti, että salin istumapaikat olivat loppua kesken.

Valtiovallan tervehdys ministeri Paula Risikon tuomana sekä päivän muut ajankohtaiset aiheet tuntuivat kiinnostavan yleisöä. Olimme saaneet vieraaksemme myös PGEU:n pääsihteerin John Chaven, joka kertoi EU:ssa vireillä olevista ajankohtaisista asioista, jotka tulevat koskettamaan meitä kaikkia jo lähitulevaisuudessa.

Kuten päivillä kävi ilmi, Apteekkariliitolla on suuret odotukset Apteekkitoiminnan kehittämistyöryhmän toimenpide-ehdotusten valmistelussa. Ministeri Risikko puolestaan lupasi puheessaan, että valmisteluun panostetaan nyt niin, että asiat saadaan hyvällä aikataululla eteenpäin.

Lääketaksan muutoksessa täytyy hinnanmuodostusta painottaa toimitusmaksuun tai palvelumaksuun, mitä termiä nyt halutaankaan käyttää. Toinen tärkeä tavoitteemme on apteekkimaksun periminen erikseen pää- ja sivuapteekeilta, mikä sisältyi myös apteekkitoiminnan kehittämistyöryhmän ehdotuksiin. Tähänkin liitolla on hyvä käytännön toteutusehdotus.

Apteekkaripäiviin oli nyt järjestetty enemmän aikaa näyttelyyn tutustumiseen, ja tämä sai paljon kiitosta sekä näytteilleasettajilta että päivien osallistujilta. Taukojen aikana on aina myös loistava tilaisuus tavata kollegoja ja vaihtaa mielipiteitä. Iloinen puheensorina täyttikin näyttelyalueen kaikkien taukojen aikana. Myös iltatilaisuudessamme oli aurinkoinen kevättunnelma.

Vaikka tiedossa on ikäviä säästötoimenpiteitä, jotka toteutetaan ensi vuoden alusta, luottamus apteekkien toiminnan kehittämiseen on vankka. Tästä on hyvänä osoituksena brändiseminaarimme runsas osanotto vielä lauantai-iltapäivän tunteina. Tässä yhteydessä haluan esittää omasta puolestani kiitokset kaikille liiton jäsenille rakentavasta yhteistyöstä!

Riitta Andersin

Kirjoittaja on Suomen Apteekkariliiton puheenjohtaja.

Takaisin

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Kommenttisi tulee näkyviin vasta kun keskustelun valvoja on hyväksynyt sen julkaistavaksi. Emme julkaise hyvien tapojen vastaisia emmekä aiheeseen liittymättömiä kommentteja.