Apteekkari
lauantai 27.04.2024

Vuoden opetusapteekki on Kankaanpään Vuokko


20.11.2009 21:50

Päivitetty 21:50 Kankaanpään Vuokko apteekki on valittu Vuoden opetusapteekiksi 2009. Valinta julkistettiin perjantai-iltana Farmasian Päivien avajaisissa Helsingin Messukeskuksessa.

Vuoden opetusapteekki -tunnustuspalkinto myönnetään vuosittain apteekille, jossa farmaseutin ja proviisorin opintoihin kuuluva apteekkiharjoittelu on järjestetty esimerkillisellä tavalla.

- Kankaanpään Vuokko apteekin kohdalla palkintoperusteet täyttyivät erinomaisesti, sanoo opetusproviisori Paavo Tanskanen Kuopion yliopistosta.

Kankaanpään Vuokko apteekin apteekkari Leila Haukkala on iloinen apteekin saamasta valtakunnallisesta tunnustuksesta.

– Tämä on ehdottomasti Vuokko apteekin historian huippuhetki. Olemme onnistuneet yhdessä!, apteekkari Leila Haukkala iloitsee ja vertaa valinnan jälkeisiä tunnelmia apteekissa joukkueeseen, joka on juuri tehnyt maalin.

Haukkala perusti Kankaanpään Vuokko apteekin vuonna 1996. Heti alusta alkaen apteekki on toiminut myös opetusapteekkina. Tähän mennessä apteekissa on harjoitellut liki parikymmentä farmasian opiskelijaa.

– Kankaanpää on kaukana farmasian koulutusyksiköistä. Opetusapteekkina toimimisella varmistamme ammattitaitoisen henkilökunnan saatavuuden jatkossakin. Farmasian opiskelijoista olemme saaneet harjoittelujaksojen päätyttyä kivasti myös lomasijaisia. Nuoret opiskelijat tuovat mukanaan uusia tuulia, joten mekin opimme heiltä paljon, Haukkala perustelee opetusapteekkina toimimista.

Vuokko apteekissa harjoittelusta vastaa proviisori, PD Briitta Holma-Lahti, mutta kaikki apteekin kymmenkunta työntekijää osallistuvat opiskelijoiden ohjaamiseen.

Haukkala uskoo, että Vuokko apteekin palkitsemiseen vaikutti myös se, että apteekki on tehnyt uraauurtavaa työtä lääkkeiden koneellisessa annosjakelussa. Apteekki on myös satsannut systemaattiseen laatutyöhön ja yhteistyöhön muun terveydenhuollon ja potilasyhdistysten kanssa.

Farmaseutin ja proviisorin opintoihin kuuluvan, yhteensä puolen vuoden apteekkiharjoittelun, suorittaa apteekeissa vuosittain noin 600 farmasian opiskelijaa. Vuoden opetusapteekki valitaan opiskelijapalautteen perusteella ja valinnasta päättää koulutusyksikköjen ja apteekkialan järjestöjen edustajista koostuva työryhmä. Tunnustuspalkinto on jaettu vuodesta 1992 lukien. (EK)

Takaisin