Voiko vakuutus toimia itsehoidon motivaattorina?
14.06.2016 14:53
Jo noin 5600 ihmistä seuraa aktiivisuuttaan, liikkumistaan ja nukkumistaan LähiTapiolan älyhenkivakuutuksen kautta.
Valitessaan LähiTapiolan Älyhenkivakuutuksen asiakas saa käyttöönsä Polarin aktiivisuusmittarin, Duodecimin terveystarkastus- ja valmennuspalvelun sekä Wellmon applikaation liikunnan ja aktiivisuuden seurantaan.
Toiveena on, että hyvinvointiteknologia auttaa vakuutettuja huolehtimaan terveydestään.
Ja toive näyttää toteutuvan: LähiTapiolan keväällä tekemän selvityksen mukaan yli 80 prosenttia älyhenkivakuutetuista sanoo muuttaneensa elintapojaan terveellisemmiksi.
Ehdottomasti yleisin muutos on arkiliikunnan lisääminen, noin 70 prosenttia sanoo lisänneensä sitä.
Hiukan yli 40 prosenttia vastanneista kertoo kiinnittäneensä huomiota ruokavalioonsa ja noin kolmannes raportoi, että on nukkunut enemmän ja paremmin.
Aktiivisuuden seurannalla on ollut vaikutusta myös alkoholin ja tupakan käyttöön: joka kymmenes on vähentänyt alkoholin käyttöä ja viitisen prosenttia sanoo vähentäneensä tupakointia.
Lähes 90 prosenttia kyselyyn vastanneista yli 200 älyhenkivakuutetusta sanoo, että muutokset ovat jääneet osaksi arkipäiviä.
Ja tähän juuri vakuutusyhtiö pyrkiikin, kertoo myyntijohtaja Sonja Lehtonen.
– Tärkeimpien pysyvän työkyvyttömyyden tai kuoleman aiheuttaneiden syiden joukossa on monta tekijää, joihin elintavoilla voidaan vaikuttaa.
LähiTapiola ei suunnittele antavansa alennusta vakuutusmaksuista terveistä elämäntavoista, vaikka maailmalla tästä on jo esimerkkejä.
Vakuutusyhtiö aikoo kuitenkin seurata, miten älyhenkivakuutuksen asiakkaiden terveys ja korvausmaksut vertautuvat pitkässä juoksussa normaaleihin henkivakuutusasiakkaisin.
Takaisin