Apteekkari
sunnuntai 19.05.2024

Viitehinta teettää lisätyötä


22.09.2009 15:25

Huhtikuun alussa voimaan tullut viitehintauudistus on lisännyt lääkäreiden työmäärää jonkin verran, mutta apteekeissa työmäärä on kasvanut selvästi, ilmenee tuoreista kyselyistä.

Vain reilu 3 prosenttia Apteekkarilehden kyselyyn vastanneista apteekkareista arvioi, että työmäärä ei ole lisääntynyt. Lähes kolmannes (30 %) apteekkareista kertoi kyselyssä, että työmäärä lisääntyi enemmän kuin he osasivat etukäteen arvioida. Vain joka kymmenes apteekkari arvioi työmäärän lisääntyneen ennakkoon arvioitua vähemmän.

Lääkäreiden työmäärää viitehintauudistus näyttää lisänneen vähemmän. Rinnakkaislääketeollisuus ry:n Research Insight:lta tilaaman selvityksen mukaan yli puolet (54 %) lääkäreistä oli sitä mieltä, että järjestelmän käyttöönotto on lisännyt työmäärää vain vähän tai ei lainkaan. Reilu kolmannes (35 %) yleislääkäreistä koki, että viitehintajärjestelmä on lisännyt työmäärää jonkin verran. Vain pieni osa (5 %) lääkäreistä arvioi työmäärän lisääntyneen paljon.

Rinnakkaislääketeollisuus ry:n tilaamaan lääkäritutkimukseen vastasi elokuun lopulla 300 yleislääkäriä eri puolilta Suomea. Apteekkarilehti teki kyselynsä samoihin aikoihin ja siihen vastasi yli puolet (323) maamme apteekkareista. (EK) 

Apteekkarilehden kyselystä lisää 2.10. ilmestyvässä Apteekkarilehdessä.

Takaisin