Apteekkari
sunnuntai 05.05.2024

Valvira muistuttaa tarkistuksen tärkeydestä


12.01.2010 08:12

Terhikki-rekisteristä löytyvät tiedot voi tarkistaa puhelimitse tai sähköpostitse. Netin kautta tarkistus onnistuu myöhemmin tänä vuonna.

Sosiaali- ja terveysalan valvontavirasto Valvira muistuttaa, että terveydehuollon ammattihenkilön ammattipätevyys on erittäin helppoa tarkistaa Valviran ylläpitämästä Terhikki-rekisteristä.

Terhikki-rekisterissä on yli 360 000 terveydenhuollon ammattihenkilön tiedot. Rekisteristä löytyy myös niiden lääketieteen, hammaslääketieteen ja farmasian opiskelijoiden tiedot, jotka suorittamiensa opintojen perusteella saavat tilapäisesti toimia laillistetun ammattihenkilön tehtävissä.

Tiedot voi tarkistaa sähköpostite tai puhelimitse.

Valviran mukaan virasto on toiminut nyt ilmitulleiden huijaritapausten tiedottamisen yhteydessä sen ja poliisin välille vakiintuneen toimintatavan mukaisesti, jolla pyritään varmistamaan rikosepäilyn tutkinnan edellytykset.

Valvira avaa tämän vuoden aikana myös verkkoselainpohjaisen julkisen tietopalvelun, josta työnantajat ja kansalaiset voivat tarkistaa terveydenhuollon ammattihenkilön ammattipätevyyden. Valviran tavoitteena on myös opiskelijoiden tietojen sisällyttäminen julkiseen tietopalveluun. (IK)

Lisätietoja Terhikistä >

Takaisin