Apteekkari
maanantai 29.04.2024

Valtiosihteeri Ilkka Oksala Apteekkariliiton toimitusjohtajaksi


09.12.2009 13:19

Peruspalveluministeri Paula Risikon valtiosihteeri Ilkka Oksala aloittaa Suomen Apteekkariliiton toimitusjohtajana maaliskuun alussa.

OTK Ilkka Oksala, 44, seuraa tehtävässään liiton nykyistä toimitusjohtajaa Reijo Kärkkäistä, joka jää eläkkeelle maaliskuun alusta.

– Ilkka Oksala on terveydenhuollon asiantuntija ja vaikuttaja, joka tuntee hyvin myös apteekkitoimialan haasteet. Ilkan erityisosaaminen tuo varmasti uusia ajatuksia liiton toimintaan, Apteekkariliiton puheenjohtaja, apteekkari Mika Vidgrén sanoo.

Ilkka Oksala valmistui oikeustieteiden kandidaatiksi 1990, jonka jälkeen hän on toiminut muun muassa Kokoomuksen eduskuntaryhmän eduskuntasihteerinä, puolustusministerin erityisavustajana 1995–1998 ja Kokoomuksen eduskuntaryhmän pääsihteerinä 2001–2007. Vuosina 1999–2001 Ilkka Oksala työskenteli sosiaali- ja terveysministeriössä neuvottelevana virkamiehenä.

Oksala on toiminut peruspalveluministeri Paula Risikon (kok.) valtiosihteerinä keväästä 2007 lukien. Tässä tehtävässä hän on vastannut hallitusohjelman toimeenpanosta peruspalveluministerin sektorilla.

– On suuri kunnia päästä työskentelemään hyvin järjestetyn suomalaisen apteekkijärjestelmän parissa. Apteekkariliitto on hyvin toimiva järjestö ja sillä on pitkä ja ansiokas historia, arvioi tuleva toimitusjohtaja Ilkka Oksala. (EK)

Takaisin