Apteekkari
lauantai 04.05.2024

"Valitettavaa, mutta ei yleistettävissä”


18.12.2009 13:29

Apteekkitoiminnan ammattieettinen neuvottelukunta pitää ihotautilääkärin kokemuksia apteekin neuvonnan haittaamasta potilaan hoidon toteutuksesta valitettavana, mutta ei yleistettävissä olevana.

Ihotautilääkäri otti neuvottelukuntaan yhteyttä koettuaan, että ainakin ihotautilääkärin potilaiden tehokas hoitaminen on vaikeutunut apteekkien muuttuneiden toimintatapojen vuoksi.

Lääkärin mukaan apteekkihenkilökunta on lakannut piittaamasta reseptiin merkityistä hoito-ohjeista, apteekeissa kommentoidaan lääkemääräyksen sisältöä ja yritetään joskus jopa estää lääkkeiden hankinta.

Tänään julkaisemassaan kannanotossaan neuvottelukunta pitää lääkärin esille tuomia tilanteita valitettavina mutta ei koko apteekkitoimintaan yleistettävinä.

– On hyvin mahdollista, että ongelmia on esiintynyt erityisesti ihotautien hoidossa, neuvottelukunta toteaa.

Neuvottelukunnan mukaan haasteita tuntuisi olevan ennen muuta tiedonkulussa ja yhteistyössä. Yhteistyötä tulisikin vahvistaa paikallisesti, jotta esimerkiksi neuvonnan sisällöstä ja toimintatavoista ongelmatilanteissa voitaisiin sopia, neuvottelukunta toteaa.

– On tärkeää, että lääkäriltä ja apteekista saadut tiedot tukevat toisiaan ja siten myös hoidon onnistumista, neuvottelukunta painottaa. (IK)

Kannanotto kokonaisuudessaan >

Takaisin