Apteekkari
maanantai 29.04.2024

Työterveydestä rokotusapua


17.11.2009 13:21

Mikäli koko kansa rokotetaan influenssa A(H1N1)v –virusta vastaan, rokotusapua aiotaan hakea myös työterveyshuollon puolelta. Rokote ei kuitenkaan ole tulossa apteekkijakeluun.

Koko kansan rokotustarpeesta päätetään virallisesti ensi viikolla. Näillä näkymin koko kansaa päästään rokottamaan vuodenvaihteen tienoilla.

- Epidemian ensimmäisen aallon huippu on tällöin varmaan jo saavutettu koko maassa, ylijohtaja Juhani Eskola Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta arvioi.

Sosiaali- ja terveysministeriön lääkintöneuvos Merja Saarisen mukaan koko kansan rokottamisessa tullaan hyödyntämään työterveyspalveluita. Apteekkijakeluun rokote ei ole tulossa.

- Kuntia ohjeistetaan tästä sitten jos ja kun päätös koko kansan rokottamisesta tehdään, Saarinen sanoo.

Pohjois-Suomessa epidemia on jo huipussaan, ja Etelä-Suomen huipun odotetaan koittavan lähiviikkoina. Epidemia jatkunee Suomessa kahdesta kolmeen kuukautta.

Mahdollista toista aaltoa on vielä mahdoton ennustaa, Eskola toteaa.

- Virus jää kiertämään joko tavallisen kausi-influenssan kaltaisena tai sitten se muuntuu niin, että se aiheuttaa toisen aallon, Eskola tiivistää.

Sosiaali- ja terveysministeriö patistaa yhdessä THL:n kanssa nyt viimeisiä riskiryhmiin kuuluvia hakeutumaan rokotuksiin. (IK)

Takaisin