Apteekkari
sunnuntai 05.05.2024

Toimittajat palkitsivat Merja Saarisen ja Antti Holopaisen


13.01.2010 15:30

Lääketieteen toimittajat palkitsivat lääkintöneuvos Merja Saarisen sosiaali- ja terveysministeriöstä ja ylilääkäri Antti Holopaisen A-klinikkasäätiön Järvenpään sosiaalisairaalasta ”Hyvän Tiedon Omenalla”

Vuodesta 1992 jaettu tunnustus annetaan vuosittain terveydenhuollon asiantuntijalle hyvästä yhteistyöstä lääketieteen toimittajien kanssa.

Lääkintöneuvos Merja Saarinen sai tunnustuksen erityisesti ansioistaan varautumisessa terveysuhkiin ja niistä tiedottamisessa. Saarisella oli keskeinen rooli pandemiaan varautumissuunnitelman laatimisessa.

”Saarinen ei toimittajien kanssa keskustellessaan tyydy pinnalliseen tietoon, vaan etsii aikaansa säästämättä mahdollisimman oikeat tietolähteet ja antaa tarvittaessa myös perusteellista taustatietoa”, toimittajayhdistys kiittelee.

Ylilääkäri Antti Holopainen on ansioitunut muun muassa päihdelääkäreiden erityispätevyysohjelman perustamisessa.  Hän on myös kirjoittanut suomalaisia alan oppikirjoja ja toiminut alkoholi- ja huumeongelmia koskevien Käypä hoito -suositustyöryhmien jäsenenä.

Toimittajayhdistys kehuu Holopaisen perinpohjaista tietämystä päihdeasioista ja luontevaa ja yhteistyöhaluista suhtautumista mediaan.

”Hän jaksaa vastata toimittajien kysymyksiin väsymättömästi ja toisaalta savolaisen lupsakasti. Sähköposteihinkin vastaus tulee usein yöllä kotoa päivän virkatyön, illan luottamustoimien ja lenkkeilyn jälkeen”, toimittajayhdistys kuvailee.

“Hyvän Tiedon Omena” -taulu on taiteilija, professori Riitta Nelimarkan serigrafia. Lääketieteen toimittajat ry on lääketiedettä, terveydenhoitoa ja terveyspolitiikkaa säännöllisesti seuraavien toimittajien ja vastaavaa toimituksellista työtä tekevien yhdistys, johon kuuluu noin 270 jäsentä. (EK)

Takaisin