Apteekkari
sunnuntai 23.06.2024

Terveydeksi!-lehti jatkaa kärkipaikalla


TARU VANHALA 13.10.2020 08:00

KMT: Apteekkien asiakaslehti Terveydeksi! on edelleen Suomen suosituin terveyslehti.

Terveydeksi! -lehti vahvistaa asemaansa Suomen luetuimpana terveyslehtenä, kertoo tänään julkaistu Kansallinen mediatutkimus (KMT). Lehdellä on nyt jo 787 000 lukijaa ja yhden numeron neljästä lukee jo huikeat 1031 000 suomalaista.

Digilukemisen voimakas lisääntyminen on vähentänyt printtilehtien suosiota jo pitkään. Terveydeksi!-lehti onnistui pitämään pintansa tänäkin vuonna, lukijamäärä kasvoi 2,6 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

– Koronapandemia on vienyt sosiaalisen kanssakäymisen verkkoon ja digitaalisten laitteiden merkitys arjessa on korostunut. Samalla kuitenkin ihmisillä on myös ollut enemmän aikaa tehdä asioita, kuten lukea tavallisia lehtiä, pohtii Terveydeksi!-lehden päätoimittaja Elina Aaltonen.

Terveydeksi!- on Suomen Apteekkariliiton jäsenapteekkien asiakaslehti. Neljä kertaa vuodessa ilmestyvän lehden peruspilari on laadukas, luotettava terveysjournalismi.

– Omasta terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtiminen kiinnostaa ihmisiä. Koronapandemia on lisännyt luotettavan terveystiedon tarvetta entisestään, Aaltonen kertoo.

KMT 2020 tulokset julkistettiin nyt poikkeuksellisesti ainoastaan painetun lehden ja painetun sekä näköislehden lukijamäärien osalta. Digitaalisen lukemisen, kokonaistavoittavuuden ja viikkotavoittavuuden luvut julkaistaan myöhemmin.

KMT uudistettiin 2019 kokonaan vastaamaan kuluttajien lukemiskäyttäytymisen ja mediakäyttäytymisen muutoksia ja tänä vuonna voidaan julkistaa vertailukelpoisia lukuja painetun lehden lukemisen osalta. Uudistuksen myötä tutkimustiedon käyttäjille kyettiin tuottamaan yksi yhtenäinen data aiempien kahden datan sijaan.

Takaisin