Apteekkari
lauantai 04.05.2024

Sprycel-valmiste erityiskorvattavaksi leukemian hoidossa

18.12.2009 13:22

Dasatinibia sisältävä Sprycel-valmiste tulee rajoitetusti erityiskorvattavaksi sadan prosentin korvausluokkaan maaliskuun alusta.

Lääkkeiden hintalautakunta eli Hila on hyväksynyt 15. joulukuuta pitämässään kokouksessa dasatinibia sisältävän Sprycel-valmisteen rajoitetusti erityiskorvattavaksi sadan prosentin korvausluokkaan sairaudessa leukemiat, muut pahanlaatuiset veri- ja luuydintaudit sekä pahanlaatuiset imukudostaudit erityisin käyttöaihein.

Sprycel-valmiste on tarkoitettu kroonisessa, akseleraatio- tai blastikriisivaiheessa olevan kroonisen myelooisen leukemian (KML) sekä Philadelphia-kromosomipositiivisten akuutin lymfaattisen leukemian ja lymfaattisen blastikriisivaiheen KML:n hoitoon niille potilaille, joille aikaisempi hoito ei ole tehonnut tai sopinut.

Valmisteelle vahvistettu rajoitettu erityiskorvattavuus tulee voimaan maaliskuun alusta. Kansaneläkelaitos antaa tarkemmat ohjeet valmisteen korvaamisesta.

Valmisteen erityiskorvattavuuden arvioidaan lisäävän sairausvakuutuksen vuotuista lääkekorvausmenoa noin 50 000 eurolla. (IK)

 

Takaisin