Apteekkari
lauantai 18.05.2024

Sikainfluenssarokotukset jatkuvat, neuvontapuhelin sulkeutuu

17.02.2010 13:44

Rokotteen on saanut noin 2,2 miljoonaa suomalaista. THL koostaa parhaillaan väliaikaraporttia rokotteesta tehdyistä haittavaikutuksista.

Viranomaiset kehottavat suomalaisia yhä ottamaan sikainfluenssarokotteen. Tällä hetkellä ovat käynnissä terveen aikuisväestön, eli kaikkien yli 24-vuotiaiden rokotukset.

Edelleen rokotetaan myös alle 24-vuotiaita, raskaana olevia ja sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvia. Rokotteen ottaminen on tämän kevään ajan maksutonta kaikille Suomessa asuville.

Arviointi
käynnissä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on saanut reilut 600 ilmoitusta sikainfluenssarokotteen haittavaikutuksista ja tekee niistä parhaillaan väliraporttia. Sikainfluenssarokotteen yleisimpiä haittavaikutuksia ovat olleet pistoskohdan paikallisreaktiot, kuume, huonovointisuus, väsymys, lihas- ja nivelkivut ja päänsärky.

Sosiaali- ja terveysministeriö arvioi kevään aikana influenssan ensimmäisen aallon torjuntatoimia sosiaali- ja terveydenhuollon eri organisaatioissa sekä muilla hallinnonaloilla. Arvioinnin tuloksia hyödynnetään epidemian mahdolliseen toiseen aaltoon ja muihin laajoihin tartuntatautiepidemioihin varautumiseen sekä kansallisen pandemiavarautumissuunnitelman päivittämiseen.

Puhelinpalvelu
sulkeutuu

Kysy influenssasta -puhelin palvelee viimeistä päivää perjantaina 19. helmikuuta. Puhelimeen on tullut viime viikkoina soittoja harvakseltaan, noin 20–30 puhelua päivässä.

Puhelimessa on vastattu yhteensä 9 501 suomenkieliseen ja 278 ruotsinkieliseen puheluun. Vilkkaimmat viikot puhelimessa koettiin marraskuussa, jolloin soittoja kertyi noin 1 500 viikossa. Neuvontapuhelin on palvellut kansalaisia heinäkuusta 2009 alkaen.

Jatkossa tietoa sikainfluenssasta ja rokotuksista saa omalta terveysasemalta sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta. (IK)


 

Takaisin