Apteekkari
sunnuntai 23.06.2024

Ruotsissa suljettiin kaksi apteekkia vakavien puutteiden takia


INGIMAGE 30.10.2020 10:14

Potilasturvallisuus olisi voinut vaarantua, jos tukholmalaisapteekit olisivat jatkaneet toimintaansa.

Kaksi apteekkia on suljettu väliaikaisesti Tukholmassa vakavien puutteiden vuoksi. Asiasta päätti Ruotsin lääketurvallisuusvirasto Läkemedelsverket.

Apteekkien aukiolokielto tuli voimaan välittömästi ja on voimassa, kunnes viranomainen päättää toisin. Päätökseen liittyy 200 000 kruunun, eli noin 19 000 euron uhkasakko kiellon rikkomisesta.

Viranomaisen mukaan esiin tulleet puutteet ovat vakavia poikkeamia säännöksistä, mutta sen tarkemmin puutteista ei kerrota.

Suljetut apteekit ovat S:t Erikin apteekki Kungsholmenissa ja Al-Wasty -apteekki Skärholmenissa. Molempia apteekkeja operoi Fridhemsplans apotek AB -yritys.

Viranomainen on käynyt tarkastamassa apteekit paikan päällä saamansa vihjeen perusteella. Puutteet todennettiin tarkastuksissa. Samalla löytyi myös uusia puutteita.

Viranomaisen mukaan kenenkään ei tiedetä vahingoittuneen puutteiden vuoksi, mutta on mahdollista, että myös potilasturvallisuus olisi vaarantunut, jos apteekit olisivat jatkaneet toimintaansa.

Ruotsin apteekkisäätelyä purettiin kymmenisen vuotta sitten, ja sen jälkeen viranomainen on päättänyt vakavista puutteista johtuvista väliaikaisista sulkemisista muutamissa tapauksissa.

Apteekkien sulkemisesta uutisoi muun muassa LäkemedelsVärlden.

Takaisin