Apteekkari
torstai 16.05.2024

Risikko puolusteli Valviraa Kokkolassa


17.01.2010 13:00

Epäpätevien lääkärien kiinnijäänti osoittaa, että terveydenhuollon ammattihenkilöiden valvonta on tehostunut, tulkitsee peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.)

Terveydenhuollon ammattihenkilöitä valvovaa Valviraa on viime päivinä arvosteltu siitä, että se ei varoittanut terveydenhuollon toimintayksiköitä, kun lääkärinä esiintynyt espoolaismies jäi kiinni useita kuukausia kestäneestä luvattomasta lääkärintoimen harjoittamisesta Karkkilassa.

Risikko peräänkuulutti tänään (17.1.) Kokkolassa omavalvontaa ja työnantajien velvollisuutta tarkistaa terveydenhuollon ammattihenkilön ammattipätevyys työhönottotilanteessa.

– Valviran ylläpitämässä Terhikki-rekisterissä on yli 360 000 terveydenhuollon ammattihenkilön tiedot, ja ne voi tarkistaa puhelimitse tai sähköpostitse. Terhikki-rekisteriin on nyt merkitty myös ne lääketieteen, hammaslääketieteen ja farmasian opiskelijat, jotka suorittamiensa opintojen perusteella saavat tilapäisesti toimia laillistetun ammattihenkilön tehtävissä, Risikko muistutti.

Risikko kertoi, että tietojen tarkistaminen Terhikki-rekisteristä helpottuu entisestään, kun Valvira avaa tänä vuonna verkkoon julkisen tietopalvelun, josta kuka tahansa voi tarkistaa terveydenhuollon ammattihenkilön ammattipätevyyden. Tavoitteena on sisällyttää myös opiskelijoiden tiedot julkiseen tietopalveluun. (EK)

Takaisin