Apteekkari
tiistai 19.03.2024

Porin Karhu apteekki yhdisti verkko-ostosten toimituspalvelun Prisman kanssa


17.08.2018 09:00

Porin Karhu Apteekki vie verkosta tilatut lääkkeet Prisman nouto- ja kuljetuspalveluun, joka huolehtii ne eteenpäin asiakkaalle asti.

Porin Karhu Apteekki aloitti keväällä uudenlaisen yhteistyön samassa kiinteistössä sijaitsevan Prisma Pori Mikkolan kanssa.

Kun asiakas tekee ostoksia verkossa sekä Prismasta että Karhu apteekista, hän saa tuotteet molemmista liikkeistä yhdellä kuljetuksella tai noudolla.

Palvelu toimii niin, että päivittäistavaraostokset verkossa tehtyään asiakas voi siirtyä Karhu apteekin verkkopalveluun ja tehdä apteekkiostokset ja saada tarvittavan lääkeneuvonnan.

Yhteistyö tulee esiin apteekkituotteiden toimitustapaa valittaessa: perinteisen Postin kuljetuspalvelun tai apteekkinoudon sijaan asiakas voi valita toimitustavaksi Prisma Mikkolan Kauppakassipalvelun.

Tällöin apteekki kiikuttaa tehdyt apteekkiostokset samassa kiinteistössä sijaitsevaan Priman Kauppakassipalveluun, joka huolehtii siitä, että oikeat lääkkeet menevät asiakkaan tilaaman oikean ruokakassin mukana oikealle asiakkaalle.

– Tilauskoodin avulla kontrolloimme sitä, että tuotteet menevät oikealle tilaajalle. Lääkkeiden siirtymisen jokainen vaihe kuitataan, kertoo apteekkari Veli-Matti Lehtola.

Myös tietosuojan ja lämpötilaseurannan toteutumisesta on sovittu tarkkaan.

Palvelun käyttö kasvaa - kaksi käyttäjäryhmää erottuu selkeästi

Palvelu käynnistettiin keväällä, ja Lehtolan mukaan sille on ollut hyvin kysyntää.

– Tärkeimmät asiakasryhmät ovat iäkkäät ihmiset, jotka ovat oppineet tekemään ruokaostokset verkossa, sekä lapsiperheet, Lehtola kertoo.

Lehtola uskoo, että palvelun käyttö kasvaa sitä mukaan kuin ruoan tilaaminen verkosta yleistyy.

– Palvelulle on selkeä tarve, käyttäjiä tulee koko ajan lisää. Etenkin vanhukset ovat kiitelleet, ettei tällaista palvelua saa mistään muualta, ruoat ja lääkkeet kannetaan halutessa ihan oikeasti keittiöön asti, Lehtola toteaa.

Apteekki ei peri palvelusta palkkiota.

– Mikäli asiakas valitsee apteekkitilausten toimitustavaksi Prisman tarjoamat palvelut – kotiinkuljetus tai nouto Prismasta – toimituskulut ovat Prisman hinnaston mukaiset, Lehtola kertoo.

Takaisin